Nova vest
Fudbal

Subota, 08.02.2020.

11:41

Dva lica Partizana – starteri dobili 2:1, rezervisti poraženi od Spartaka

Fudbaleri Partizana su protiv moskovskog Spartaka poraženi sa 3:2 u poslednjem meču na prijateljskom "Premijer kupu" u Dohi.

Izvor: SN

Autor: SN

Dva lica Partizana – starteri dobili 2:1, rezervisti poraženi od Spartaka
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Početni udarac izveli su fudbaleri Partizana, koji su nekako bili u grču na samom startu, što se najjače odrazilo na crno-bele u sedmom minutu utakmice.

Tada je odbrana Partizana slabo reagovala, a Roman Zobrin to sve iskoristio kako bi postigao pogodak za prednost od 1:0.

Nije dugo trajala ta prednost Spartaka, pošto je Strahinja Pavlović iskoristio fantastičan centaršut Bibrasa Natha i već u 16. minutu doneo izjednačenje.

Tridesetak sekundi kasni je Umar Sadik imao novu šansu, ali nisu uspeli crno-beli da naprave potpuni preokret. Usledila je dominacija beogradskog tima, a u 28. minutu je priređena nova prelepa akcija.

Odlično su crno-beli počeli akciju. Napad je krenuo još u kaznenom prostoru, a potom lopta stiže do Umara Sadika koji je vraća Tošiću, ovaj iz prve ka Sumi koji povlači kontru i onda sjajno proigrava Tošića, ali su defanzivci Spartaka otklonili opasnost i rezultat se nije promenio.

Bar ne do 34. minuta kada je Sejduba Suma svojom magijom doneo preokret i vođstvo Partizana od 2:1. Ipak, najveća ludnica čekala nas je u 42. minutu utakmice.

Sapleten je Sadik uz aut liniju, a sudije nisu smatrale da je to bio faul. Savo Milošević je bio veoma ljut i ubacio čak flašicu u teren, a potom i sam ušao unutra da bi ga sudija ekspresno isključio crvenim kartonom.

Burno je reagovao i Bibras Natho koji je već imao žuti karton i zaradio drugi žuti i takođe crveni karton. Partizan nastavlja sa igračem manje i bez trenera.

Fudbaleri Spartaka su to znali da iskoriste vrlo rano i drugo poluvreme samo što je počelo, a Sobolev se fantastično snašao i postigao izjednačujući pogodak.

Bojan Matić je pogodio stativu u 58. minutu utakmice na odličan centaršut Rajka Brežančića, ali se mreža nije zatresla i ostalo je 2:2.

Posle nešto mirnijeg perioda, fudbaleri Spartaka dobili su jedanaesterac.

Ruku na srce, sumnjiv jedanaesterac pošto je pravo pitanje da li je bilo kontakta između Šćekića i Airtona, ali je penal dosuđen, a u gol ga je pretvorio Ponse.

Mogao je Spartak da postigne još barem jedan gol do kraja susreta, ali je prvo Sobolev, a onda Melgereho propustio veliku priliku i rezultat je ostao 3:2 u korist moskovskog Spartaka.

U 93. minutu je Spartak imao veliku priliku za postizanje četvrtog pogotka, ali su se prekombinovali i izgubili loptu. Odmah po završenju akcije je završena utakmica.

Spartak Moskva je osvajač ovog "Premijer kupa" u Dohi sa 7 osvojenih bodova.

Meč ste mogli da pratite uživo putem LIVE BLOG B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu