Nova vest
Košarka

Nedelja, 01.10.2023.

16:40

Egzum: Partizan je prva opcija, verovatno i jedina

Košarkaš Dalasa Dante Egzum izjavio je da postoji samo jedan tim u koji bi prešao ukoliko se ikad vrati u Evropu – Partizan.

Izvor: B92

Autor:B92

Egzum: Partizan je prva opcija, verovatno i jedina
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Australijanac je branio boje crno-belog kluba tokom sezone 2022/23, kada je napravio veliki uspeh plasmanom u Top 8 fazu Evrolige i osvojio titulu ABA lige.

Put ga je ovog leta odveo nazad u NBA i ekipu iz Teksasa.

"I dalje mi tako povremeno padaju na pamet neke scene tokom sezone koje sam doživeo u Partizanu. Bio je to period koji se neće zaboraviti. Već sam pričao sa saigračima u Dalasu, rekao sam im da je to iskustvo koje svaki košarkaš mora da doživi, ambijent koji stvore navijači Partizana je nezamisliv. Ta strast u Evropi, borba na terenu, drugarstvo koje je stvoreno, generalno neverovatna konekcija sa klubom. Sve je bilo kao san. Evo već sada odmah da kažem, ako se nekada budem vraćao u Evropu, Partizan je prva opcija, a verovatno i jedina", kaže Egzum.

U Dalasu ga je dočekao Luka Dončić, veliki navijač Crvene zvezde.

"Odmah je krenuo da dobacuje oko Zvezde, prvi dan kada sam došao. Derbi je prva tema. Međutim, objasnio sam mu kako stvari stoje. Zna se ko je šampion i ko je najbolji. Tako da sam bio spreman za to a-ha-ha-ha. Moram da istaknem da je Luka fantastičan momak. Dočekao me je stvarno prelepo, kao i ostatak ekipe", dodao je Egzum.

Zahvalan je Partizanu što ga je doveo do povratka u NBA.

"Zacrtao sam sebi cilj da se vratim u NBA. U tome sam uspeo i nikada neću kriti da mi je Partizan u tome pomogao, trener Obradović i saigrači. Iskoristio sam svoju priliku i sada sam ovde gde ću pokušati da nastavim da napredujem i pomognem. Očekujem da imam ulogu, da svoje prednosti pokažem na teren”, poručio je Egzum.

I dalje prati bivši tim.

"Pre nekoliko dana sam gledao kaledar, definitivno imam plan da dođem u Beograd. Na neku utakmicu plej-ofa. Sezona u Evropi može baš da se oduži, ako budu obaveze dozvolile, sasvim sigurno dolazim u Beograd na neku utakmicu. Samo još da pronađem pravi datum, ali to je definitivno cilj za narednu godinu", zaključio je Egzum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu