Nova vest
Košarka

Sreda, 27.09.2023.

16:51

Kandidat za "otkrovenje sezone" – Zvezdi i Partizanu dao 40 poena

Amerikanac Karsen Edvards (25) biće u narednoj sezoni najjače napadačko oružje minhenskog Bajerna, sudeći po pripremnim mečevima.

Izvor: B92

Autor:B92

Kandidat za
Foto: EPA-EFE/David Aguilar

Edvards je ovog leta stigao kod Pabla Lasa iz Fenerbahčea i dobio punu slobodu u igri.

Istina, tokom pripremnih mečeva Bavaraca u kojima je zablistao, nije bilo nekolicine najjačih aduta ekipe, "zlatnih" reprezentativaca, te Lučića, pa treba videti da li Edvards može i sa njima u timu biti udarna napadačka igla.

Edvards je na osam pripremnih utakmica Bajerna imao učinak od 19,4 poena u proseku po meču.

Pamte ga dobro i košarkaši Zvezde i Partizana protiv kojih je nedavno, u pobedi Bavaraca u oba duela sa "večitima", ubacio po 20 poena.

Prvo je bio režiser preokreta protiv crveno-belih u meču za trofej na Magenta kupu u Minhenu, a u jednoj vrlo sličnoj utakmici, samo u Atini, zatrpao je i Partizanov koš.

Minule sezone, njegove prve u Evropi nije ostavio najbolji utisak, tek povremeno je umeo da bljesne, ali takav, nešto slabiji učinak od očekivanog, treba pripisati prilagođavanju na evropsku košarku. Već u drugoj pokazuje koliko je pouzdan šuter, doduše u predsezoni ali uglavnom protiv rivala iz evroligaškog razreda.

Ono što njegovu igru još više može unaprediti naredne sezone to je saradnja sa trenerom koji neguje igru koja se bazira na vrhunskim šuterima - Pablom Lasom.

"Uvek se trudim da dam sve od sebe na terenu. Koristim prilike, skupljam samopouzdanje ii zaista uživam u radu sa trenerom Lasom. On mnogo utiče na to da moja igra bude još bolja. Koriguje greške koje pravim, objašnjava mi stvari da ne bih morao više da ponavljam greške. Želim da uspem ivde jer Bajern veruje u mene", rekao je Edvards.

Pre dolaska u Evropu, Edvards je bio u Bostonu i kratko u Detroitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu