Nova vest
Košarka

Utorak, 12.07.2022.

10:04

Godina "moskitosa" (2007)

Domaćin 35. šampionata Evrope bila je Španija.

Izvor: B92

Autor:B92

Godina
Foto: Profimedia

Naša reprezentacija bila je skoro kompletno različita u odnosu na ekipu koja nije ispunila očekivanja dve godine ranije u Beogradu.

Samo su Jarić i Miličić bili u oba sastava, a čak je i selektor promenjen.

Umesto Željka Obradovića na klupu Srbije došao je Moka Slavnić koji je potpuno podmladio tim koji je nazvao 'moskitosima'.

Iako je Slavnić imao veliku želju i energiju da sa ovim timom napravi odličan rezultat u Španiji, Srbija je doživela još jedan debakl.

Na prvom ispitu Srbija je igrala protiv kasnijeg šampiona reprezentacije Rusije koja je slavila sa 73:65.

Odlučujući meč za našu ekipu bio je protiv Grčke.

Legendarna trojka Gurovića sa pola terena kojom je izorio produžetak ipak će ostati u senci poraza i kasnije izjave Darka Miličića o sudijama.

Istrošeni u tom meču, naši reprezentativci su podbacili i u poslednjem kolu, pa su porazom od Izraela (87:83) već posle prve faze završili takmičenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Džoel Embid na udaru NBA legendi: "To nije način"

Košarkaški klub Filadelfija i njen igrač Džoel Embid dobili su brojne kritike bivših igrača, medija i navijača, zbog odluke da centar propusti utakmicu na početku nove sezone u NBA ligi protiv Milvokija i produženog oporavka od povrede levog kolena.

Beta

11:31

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu