Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 10.06.2004.

14:54

Sve spremno za "Trku kroz Srbiju"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sve je spremno za početak 44.medjunarodne biciklističke trke kroz Srbiju. Na jednoj od najvećih sportskih manifestacija u našoj zemlji ove godine potvrdjeno je učešće preko 100 takmičara.

Direktor trke Aleksandar Milenković za B92 kaže da je već sada izvesno da će pobednik biti odlučen na brdskom cilju na Divčibarima:

"Trudimo se da sve poslove obavimo na vreme. Imamo 21.ekipu iz 20 zemalja, 105 takmičara, 310 ljudi u karavanu. Etape su dosta duge. Bicikliste očekuje i brdski cilj prve  kategorije na Divčibarima koji je na preko hiljadu metara. Etape su malo duže jer nismo imali izbora, poslednje pripreme su u toku, popravljaju se i putevi koji su u prilično lošem stanju, ali nadam se da će do početka sve biti u najboljem redu” rekao je Milenković.

On je dodao da nema svetski poznatih biciklista, ali da su u karavanu neke veoma dobre reprezentacije: “Slovenci su uvek jaki, odlična je reprezentacija Japana, imamo i državnog prvaka te zemlje, Italiju, a tu je i svetski prvak na ovalnim pistama, mada mislim da on neće moći da izdrži tempo, prvenstveno tokom brdske etape”.

Trka počinje 15.juna u Beogradu , a cilj je 6 dana kasnije u Požarevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Novo Sport Video Menu