Petak, 26.01.2024.

09:40

Siner: Najveća pobeda u karijeri? Naravno

Janik Siner svestan je koliko je ogromna pobeda koju je ostvario nad Novakom Đokovićem.

Izvor: B92

Siner: Najveća pobeda u karijeri? Naravno
Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Italijan je prvi pobedio Srbina u polufinalu Melburna i prvi ga porazio posle šest godina u Melburnu.

Slavio je u tri seta ne dozvolivši najboljem teniseru sveta nijednu brejk šansu!

Najveća pobeda u karijeri?

"Naravno, kada igram protiv njega... Znao sam da će biti težak meč, ali sve je drugačije na Grend slemu. Otišlo je u moju korist danas, tako da sam srećan",
rekao je Siner.

"Lepši je osećaj kada znate da nekoga možete da pobedite. Veliku sam privilegiju imao prošle godine kada smo igrali dva puta u 10 dana. Grend slemovi su mentalno drugačiji. Pokušao sam da igram što opuštenije, ali i da imam dobar plan. Mislim da je danas dobro funkcionisalo".

Siner je pokazatelj da nova generacija polako preuzima kontrolu.

"Pre svega, smi smo drugačiji igrači i mentalno, tako i na terenu. Verujemo u sebe i to pomaže dosta. Kada verujete u sebe u tenisu, to je već mnogo. Imali smo sreće što smo imali priliku da vidimo od njega, kako trenira. Nadam se da će se i Rafa vratiti, Rodžera nikada nisam imao priliku da gledam. Tako je, kako je. Kada govorim u svoje ime, uvek pokušam da učim od njih. Moj proces nije gotov. Srećan sam zbog prvog finala, ali u svom umu znam da mogu još da napredujem" .

Pažnju je privukla i njegova proslava pobede.

"Takve emocije ne možete da kontrolišete. Proslavljate u skladu sa tim kako se osećate. Znači mi mnogo što sam pobedio Novaka, ali znam da nije gotovo. Finale je u nedelju. To je različita emocija. Jedva čekam nedelju". Da li će skinuti majicu ako osvoji?

"Hajde da sačekamo i vidimo šta će biti u nedelju".

Italijan je imao meč loptu već u trećem setu.

"Put je i dalje dug, nije bilo lako. Seo sam i pogledao rezultat, bilo je 2:1 za mene i dalje. Hteo sam da pokušam što bolje da otvorim četvrti set. Nadao sam se da će izvršenje plana biti uspešno i to je to. Kada sam ga slomio, to je bio pozitivan osećaj. Srećan sam što sam uspeo da privedem meč kraju".

Đoković je izjavio da je odigrao jedan od najlošijih grend slemova u karijeri, a nije imao nijednu brejk šansu.

"Prva dva seta sam video da nije dobro udarao loptu, kako ume. Nije se ni kretao toliko dobro i da nije fokusiran na kakvog smo ga navikli. Stvari se menjaju, on je najbolji teniser sveta. On je možda i najbolji riterner kojeg imamo. Taj podatak je neobičan".

Siner je već neko vreme među teniserima od kojih se očekuju veliki rezultati, ali se strpljivo probija ka vrhu.

"Strpljenje može da bude vaš najveći neprijatelj. Ako niste, ako žurite i propustite nekoliko koraka ka tome da postanete bolji igrač... Nivo koji vidite u mojoj igri je posledica višegodišnjeg rada. Kao što sam rekao, znam da mogu još da napredujem. Moj put još nije gotov".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: