Petak, 26.01.2024.

08:58

Novak ovo ne pamti – tri poraza od Sinera u dva meseca

Italijan Janik Siner pobedio je najboljeg igrača svih vremena Novaka Đokovića tri puta u dva meseca

Izvor: B92

Novak ovo ne pamti – tri poraza od Sinera u dva meseca
Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Meč u Melburnu, još jedan koji je pripao Italijanu, bio im je četvrti od 14. novembra 2023.

Zbirno, Novak i dalje vodi u međusobnim duelima sa četiri pobede u sedam mečeva.

Siner je od poslednjeg polufinala na Vimbldonu, kako je i sam rekao nakon polufinla AO, značajno napredovao ali verovatno ni sam nije verovao da će uspeti da pobedi Novaka tri puta u naredna četiri meča.

Uradio je to već u njihovom narednom sučeljavanju, na završnom turniru u Torinu u okviru grupe, mada je izgubio onaj najvažniji duel tada - finale.

Novak i Siner sastali su se još dva puta od tada.

Najpre u okviru Dejvis kupa kada je Italijan slavio i "kumovao" eliminaciji Srbije u polufinalu, da bi daleko najvažniju pobedu protiv Srbina ostvario već u Melburnu.

Crtalo se polufinale ove dvojice od samog starta Australijen opena, Siner je stigao do meča sa Novakom bez izgubljengo seta, Đoković je bio jednako siguran protiv svojih rivala, pa se sa nestrpljenjem čekao njihov novi obračun.

Na kraju, ponovo je pobeda pripala Italijanu koji je bio dominantan u prva dva seta i tada praktično doveo Novaka u bezizlaznu poziciju.

Dok Alkaras još ne poradi na sebi i svojoj igri, Siner će, bez ikakve dileme, biti Novakov najveći oponent u nastavku sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: