Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.01.2023.

08:00

Kao da se deli džabe FOTO

Australijan open, kao i svaki drugi Grend slem, za svoje mnogobrojne posetioce ima štošta da ponudi u svojim prodavnicama.

Izvor: MT

Autor: MT

Kao da se deli džabe FOTO
Foto: Milan Tomić/B92.net

Ima nekoliko šopova, što u okviru kompleksa, što u okviru velikih stadiona u Melburn parku, sa širokim asortimanom.

I zaista svi koji dođu na "Happy Slam" žele da odavde ponesu nešto korisno ili, pak, uspomenu, tako da ne treba da čudi što su konstantno velike gužve za ulazak.

Ozi open je najposećeniji od četiri najveća turnira, a u subotu je oboren i rekord u broju posetilaca – bilo ih je gotovo 95.000.

Subota definitivno nije bila pravo vreme da bacite pogleda šta ima po prodavnicama.

Znali smo i mi to, iskustvo sa Rolan Garosa je pomoglo, tako da smo tokom radnog dana, pre početka mečeva, rešili da vidimo šta sve ima u zvaničnim prodavnicama melburnškog Grend slema.

Ono što odmah skreće pažnju su peškiri, izuzetnog kvaliteta. Ne treba da čudi što neki igrači izbegavaju da nakon meča iste ne žele da bace navijačima, već ih nose sa sobom.

Cena, u zavisnosti od veličine, boje, dizajna kreće se od 50 do 70 australijskih dolara.

Svima su zanimljivi, ali i korisni na jakom suncu, kačketi i šeširi. Najjeftiniji dečji koštaju 25, klasični sa AO logom su 30, nešto šareniji sa drugačijim dizajnom su oko 50, dok je najskuplji Polo šešir, koji košta 130 dolara.

Velika je i ponuda majici – kreću se od 25 dolara pa naviše, sve do par stotina dolara za Polo i Ralf Rolen.

Dukserice se kreću od 60 pa do 320 dolara, a nisu jeftini ni šortsevi, maltene za profesionalce, koji koštaju nekoliko stotina dolara, dok jakna, koju na primer nose skupljači loptica, košta čak 420 dolara.

Što se tiče sitnica, ponuda je ogromna – ima praktično 200 različitih stvari, različitih boja, dimenzija.

Najjeftinije su hemijske olovke (6 dolara), ceger sa znakom AO (8 dolara), magneti (8 dolara), privezak (10 dolara), traka za glavu (12 dolara), šolje (13 dolara).

Ima zaista svakojakih suvenira i stvari,a najskuplji je ranac, koji košta 408 dolara.

U prodavncima se mogu naći i čisto teniski artikli: reketi, torbe, znojnice, male i velike lopte koje izgledaju kao teniske.

Četiri loptice "konzervirane" loptice koštaju 13 dolara, dečji reket 45, a cena torbi se kreće od 60 do 250 dolara.

Dobra je ponuda i žica za rekete – cena ide od 220 do 500 australijskih dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu