Četvrtak, 31.03.2011.

17:28

Srbiji potrebni kvalitetniji hoteli

Hotelska industrija u svetu je u ekspanziji, a u Srbiji se hoteli zatvaraju i zbog toga je neophodno podići kvalitet hotelskih domaćinstva, koji sada nije zadovoljajavajući, zaključeno je danas na sednici u Privrednoj komori Srbije (PKS) u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Default images

Predsednica Grupacije menadžera hotelskih domaćinstava Vera Borovčanin ukazala je da većina novih vlasnika i menadžera hotela pokušava da privuče goste snižavanjem cena, a zanemaruje značaj hotelskog domaćinstva.

S druge strane većina gostiju, naročito stranaca, ima primedbe na higijenu i neobučenost hotelskih domaćinstava, primetila je predsednica Borovčanin. Učesnici sastanka su konstatovali da domaći hoteli propadaju ili posluju na ivici rentabilnosti jer međusobno ne sarađuju i ne ulažu u kvalitetan kadar.

Tako je dogovoreno da direktori i menadžeri hotela treba da omoguće bolju edukaciju hotelskih domaćica, kao i neophodo organizovati trening centar, budući da u školskom sistemu Srbije ne postoji zanimanje sobarica. Takođe, predloženo je da bude pokrenuta inicijativa da u školama koje već obrazuju turističke i ugostiteljske radnike, bude uveden predmet ili odsek za hotelsko domaćinstvo.

Na sastanku su navedeni pozitivni primeri škole u Čajetini, koja ima sistem organizovan u vidu blok nastave sa znatnim udelom praktične, u odnosu na teoretsku, kao i Visoke zdravstvene škole u Zemunu koja ima dobro postavljenu specijalizaciju za hotelsko domaćinstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: