Ponedeljak, 11.07.2022.

15:55

Italija odlučila da ograniči masovni turizam, ulaz na plaže se od sada naplaćuje

Počevši od ovog leta, turisti će morati da plaćaju ulaz na plažu, a broj poseta dnevno će biti ograničen. Svako nepoštovanje propisa ili neplaćanje ulaska biće novčano kažnjeno. Vlasti Sardinije su odlučne da se sačuva prirodni izgled ovih plaža i obala, pa je ovakav potez i očekivan

Izvor: TU Magazin

Italija odlučila da ograniči masovni turizam, ulaz na plaže se od sada naplaćuje
Foto:EPA/ CESARE ABBATE

Od ove letnje sezone na plažama u Italiji će biti ograničen broj turista. Ulazak na plažu Kala Mariola na istočnoj obali Sardinije sada košta evro, i dnevni kapacitet je samo 550 ljudi dnevno.

Osim ove plaže, sličan slučaj je zabeležen i na ostalim obalama. Kala Kotičio je jedna od najlepših plaža u Italiji i nalazi se takođe na Sardiniji. Prema odluci vlasti, turisti će morati da izdvoje 3 evra po osobi dnevno samo za ulazak na plažu.

Isti slučaj je i sa plažom Kala Brigantine na arhipelagu La Madelena. Ovaj arhipelag je deo nacionalnog parka, i turisti su već morali da izdvoje oko 25 evra za jednodnevni izlet brodom.

Ograničavanje broja turista i naplata ulaska na plaže ima za cilj da se one zaštite od delovanja masovnog turizma. Bele obale su svakako simbol Sardinije i svako ko se ne bude pridržavao mera biće novčano kažnjen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: