Kultura

Četvrtak, 10.09.2020.

11:34

Objavljen prvi trejler za naučnofantastični spektakl "Dina" VIDEO

Kompanija Vorner objavila je prvi trejler za dugo očekivani naučnofantastični spektakl "Dina", ekranizaciju istoimenog kultnog romana Frenka Herberta.

Izvor: B92

Objavljen prvi trejler za naučnofantastični spektakl

Reditelj Denis Viljanueva, koji je prethodno radio na nastavku još jednog SF klasika - "Bladerunner", ambiciozno je pristupio adaptaciji Herbertove knjige, najavljujući je kao "Ratove zvezda za odrasle".

Uloge u filmu poverio je Timotiju Šalameu, Zendaji, Džejsonu Mamoi, Džošu Brolinu, Oskaru Ajzaku, Stelanu Skarsgardu, Havijeru Bardemu, Dejvu Batisti i Rebeki Ferguson.

"Dinu" je prvi put na veliko platno preneo Dejvid Linč 1984. godine, ali se film našao na udaru kritike i smatra se možda i najneuspešnijim delom poznatog reditelja.

Prethodno se Herbertovog romana latio čuveni čileanski režiser Alehandro Hodorovski, ali njegov ambiciozni projekat nikada nije ugledao svetlost dana. O tom njegovom pokušaju je 2013. snimljen i hvaljeni dokumentarac "Jodorowsky's Dune".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: