Kultura

Četvrtak, 28.03.2019.

21:32

Legenda živi: "Valter" dobio svoj muzej

U Sarajevu će 6. aprila biti otvoren prvi filmski muzej u BiH "Valter brani Sarajevo", u kome će posetioci moći da pogledaju sve što je vezano za jedan od najznačajnijih filmova u kinematografiji SFRJ.

Izvor: Tanjug, N1

Legenda živi:
Printscreen / YouTube

Muzej će otvoriti Filmski centar Sarajevo, na dan oslobođenja grada, kada je u završnim borbama za oslobođenje poginuo Vladimir Perić - Valter.

Direktor Filmskog centra Jasmin Duraković izjavio je da su već stigle ponude od nekih turističkih agencija, domaćih i regionalnih koje bi volele da dovedu svoje turiste.

"Nudimo rekonstrukciju scena iz filma, potom likove samog kreatora filma reditelja Šibe Krvavca, kao i glumce iz filma u prirodnoj veličini, koncept voštanih figura koji je poznat svuda u svetu, naravno tu su prateći rekviziti, dokumenti i multimedija koja sve to zajedno prati", rekao je Duraković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: