Kultura

Četvrtak, 04.05.2023.

09:56

Majkl Daglas dobija počasnu Zlatnu palmu u Kanu

Organizatori najvećega filmskog festivala rekli su da će odati počast dvostrukom dobitniku Oskara na svečanosti otvaranja festivala 16. maja kao priznanje za njegovu "briljantnu karijeru i angažman u kinematografiji".

Izvor: Hina/Reuters

Majkl Daglas dobija počasnu Zlatnu palmu u Kanu
Foto: Profimedia

Holivudski glumac Majkl Daglas ovog će meseca dopuniti svoj dugi niz priznanja kada mu Filmski festival u Kanu dodeli počasnu Zlatnu palmu.

Daglas (78) je poznat je po raznovrsnim ulogama, uključujući filmove kao što su "Kineski sindrom", "Niske strasti", "Pad" i "Moj život s Liberačijem", od kojih su svi prikazani u Kanu.

"Uvek je dašak svežeg vazduha biti u Kanu, koji je uvek pružao prelepu platformu za odvažne kreatore, umetničku smelost i izvrsnost u pripovedanju", rekao je Daglas, poznat i po "Vol stritu", kao i po "Fatalnoj privlačnosti".

"Od mog prvog dolaska ovde 1979. povodom ‘Kineskog sindroma’ do poslednje premijere filma ‘Moj život s Liberačijem’ 2013, festival me uvek podsećao da magija filma nije samo u onome što vidimo na platnu, već i u njegovoj sposobnosti da utiče na ljude širom sveta", kazao je Daglas.

Dosadašnji dobitnici nagrade uključuju pokojnu francusku filmsku redateljku Anjes Vardu i glumicu Džodi Foster.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: