Sreda, 31.01.2024.

10:55

"Nikada nećemo priznati, makar ni jedan Srbin ne ostao tamo"

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je danas da Srbija neće nikada priznati nezavisnost Kosova i Metohije, čak ni po cenu da na taj teritoriji ne bude Srba.

Izvor: Beta

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

On je, gostujući na televiziji Hepi, ocenio da to što beogradske vlasti dozvoljavaju da neko prođe sa ispravom izdatom u Prištini ne znači priznanje Kosova i Metohije kao nezavisne države.

"Ako danas krene zabrana dinara to je poruka Srbima da ne mogu da opstanu. Kurti ne mora da se obazire na opomene Kvinte, ;proteruje nam i teroriše narod. Ali on ;od toga nema ništa, mi nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova i borićemo se za našu teritoriju i naš narod, ali je užasno teško", rekao je Vučević.

On je naveo da je utisak da uvek dolaze loše vesti sa Kosova i Metohije, jer režim Prištine ima podršku velikih sila.

"(Predsednik Srbije Aleksandar) Vučić na najbolji mogući način čuva interese Srbije, a Kurti je ohrabren da nas uvlači u sukobe. Kurti pravi istorijsku grešku, sprovodi nasilje nad srpskom manjinom, to je dugoročno neodrživo i obiće mu se o glavu. A ;te tablice koje smo mi dozvolili ne remete nas ništa, ;nije uspeh, ali nije ni tolika šteta", naveo je Vučević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: