Petak, 06.10.2023.

14:54

"Izvinite, a kako je Vjosa ušla u Španiju?"

Predsednica Vlade Ana Brnabić upitala kako je predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani ušla u Španiju, s obzirom na to da ta zemlja ne priznaje pasoše tzv. Kosova.

Izvor: Sputnjik

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Dodala je da ne zna da li je Osmani, u tom slučaju, ušla sa srpskim pasošem u Španiju.

Brnabićeva je za TV Pink istakla da jučerašnja izjava za medije predsednika Vučića najbolje opisuju našu politiku, a to je da se mi nikada nismo borili za sankcije bilo kome, uvek smo se trudili da mislimo o našem narodu i građanima, kako bismo obezbedili bolji životni standard našim građanima.

"Sa druge strane, imate one koji se uvek zalažu za kažnjavanje Srba i nije im važno ništa drugo, ni kako žive njihovi građani, niti išta. I to je jedina njihova politika", navela je ona.

Ukazala je da se to jasno vidi i iz izjave predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani, koja je rekla da ne želi da razgovara sa Vučićem dok mu se ne uvedu sankcije.

"To znači da ih ne zanima ni mir, ni stabilnost, deeskalacija, već ih jedino zanima da se kazni Beograd i to praktično ide u dalju eskalaciju", rekla je Brnabićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: