Ponedeljak, 09.12.2019.

14:23

Izraelski mediji: Kneset se raspušta, izbori 2. marta

Izbori u Izraelu mogli bi da budu održani 2. marta ukoliko do srede bude raspušten parlament, objavio je danas izraelski "Harec".

Izvor: Tanjug

Izraelski mediji: Kneset se raspušta, izbori 2. marta
Ilustracija: Depositphotos/ Andrew Lozovy

To će biti treći izbori u Izraelu za manje od godinu dana. Prethodni su održani u aprilu i septembru.

List navodi da su o datumu izbora dogovor danas postigli izraelski premijer Benjamin Netanijahu i njegov glavni politički protivnik Beni Ganc, lider saveza partija "Plavo i belo".

Očekuje se da će izraelski Kneset do srede biti raspušten, dodaje "Harec".

Napominje se da je prvobitno bilo planirano da se izbori održe 10. marta, kao i da bi se u slučaju da budu 2. marta prekršila tradicija da izbori budu u utorak.

Izraelski list navodi da sada mora da se ispoštuje pravna procedura koja bi trebalo da se okonča u sredu u ponoć, kada ističe rok za formiranje vlade i kada se očekuje raspuštanje parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Svet

Novi komandant je pobegao? "Kukavica"

Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov je pobegao iz Mariupolja 2022. pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.

8:00

26.6.2024.

1 d

Podeli: