Sreda, 07.03.2007.

13:02

Nagrađen Peščanik

Peščanik, emisija na radiju B92 autorki Svetlane Lukić i Svetlane Vuković, dobitnik je nagrade Reportera bez granica Austrije za 2006.

Izvor: B92

Default images

Emisiju, koja se emituje petkom od 9.30 do 11 i reprizira subotom od 15.30, nominovala je Monika Nagler-Vitgenstain, predsednica organizacije Pesnici u zatvoru iz Stokholma i članica međunarodnog žirija nagrade za slobodu štampe Pres Fridom.

Svetalana Lukić je izjavila da je vest o nagradi lepa vest. "Mislim da Ceci i meni i svim našim sagovornicima znači da nije nezapaženo to što radimo", kaže ona.

"Ima mnogo pokazatelja da nas šovinisti prate i da možda i bolje nego i mi sami shvataju kolika je uloga i značaj tema koje se pokreću u Peščaniku", kaže ona.

"Silom prilika, mi se bavimo problemima ove zemlje koji su tu već 10 godina, a spisak tema se nije promenio. Te teme su poznate i Evropi, koja već 20 godina, nekada gluplje, nekada pametnije, pokušava da nam pomogne da se upristojimo i usvojimo najelementarnije evropske vrednosti", navodi ona.

"Ova nagrada je možda znak da nisu baš svi Evropljani poverovali da je Srbija dosadna zemlja u tranzicivi i da je potrebno pružati podršku ljudima koji kažu da Miloševićeva era nije završena", kaže Svetlana Lukić.

Zvanična ceremonija dodele nagrada biće obavljena u Bečkom parlamentu 9. maja ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: