Četvrtak, 19.11.2015.

10:40

Kroz Srbiju mogu samo izbeglice rata

Srbija je zatvorila svoje granice za sve migrante koji nisu izbeglice sa ratnih područja, potvrdili su srpski zvaničnici.

Izvor: B92

Kroz Srbiju mogu samo izbeglice rata IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Recepioner

pre 8 godina

Dosta tunizana koristi ovu zbrku.Iskoriscavaju to sto im ne trebaju vize za nasu zemlju,slete na aerodrom,plate tamo nekoj agenciji dve nedelje nocenja kod nas,prijave se u hotel,budu dva tri dana i nestanu posle.Soba prazna narednih dana.Sve je placeno,a oni otisli za talasom.Skoro sam pricao sa tunizaninom koji je rezervisao nedelju dana kod nas u hotelu.Nije se pojavio na vreme pa smo mu otkazali rezervaciju.Dosao je posle sedam dana.kaze da su ga nasi na aerodromu stavili u zatvor pod sumnjom da ide u Nemacku za azil.Da bi izasao,jeo je sampon i udarao glavom u zid.Pustili su ga tako sto je trazio azil u nasoj zemlji,dosao u hotel,bio tri dana i otisao za masom u Italiju kod zene.Pa vi gledajte sta rade nasi i ko sve ne prolazi.Sve zemlje magreba pricaju arapski.Kako ces da napravis razliku izmedju sirijca i ostatka iz arapskog sveta?

DPolitika

pre 8 godina

@nase licemerje

U Srebrenici su samo muskarci ubijani a u okolini Bratunca i zene i deca i starci i devojke, licmerstvo je pricati o Srebrenici kao da se ubistva Srba oko Bratunca i Srebrenice nikada nisu desila. Junaci iz Srbije kako kazes ako nista drugo mnogi od njih imaju rodbinu u Bosni i zivleli su sa njom u jednoj drzavi a sta su tamo radili mudzahedinski "junaci" iz Afrike, Afganistana i drugih zemalja sem sto su dosli na poziv svog ideoloskog oca autora Islamske deklaracije po kojoj u drzavi u kojoj zive muslimani nema mira i sazivota sa onima koji nisu muslimani.

Zna se sta je uzrok a sta je posledica te ne moze u isti kos onaj koji se branio i onaj koji je prvi napao. A pocelo je ubistvom srpskog svata i ranjavanjem pravoslavnog svestenika od strane Zelenih Beretki - teroristicke paravojne formacije.

Danas Islamska Drzava je jedno zlo sa kojim se suocavamo a koje je totalno baziran na Islamskoj Deklaraciji po kojoj treba da muslimani zive u jednoj zemlji od Maroka do Indonezije.

Zato teroriste a pogotovu one koji im pisu ideologije i propagiraju im sta treba da rade treba spreciti da deluju jos u korenu.

Danas ceo svet mora da trpi posledice ideologije napisane 60-tih godina proslog veka u BiH.

Ako zelite da znate sta je genocid pogledajte sta je radio Belgijski kralj Leopold II i njemu slicni a manite se Srebrenice kao jednog medijski eksploatisanog dogadjaja. Srebrenica nije i nemoze biti opravdanje za islamske zlocine protiv Srba.

nase licemerje

pre 8 godina

@boza,
"a i sa muslimanima iz BiH imamo jako lose iskustvo".
Da nije obrnuto? Muslimani sa nama imaju jako lose iskustvo. Nisu u Srebrenici Srbi sahranjeni nego muslimani. Nisu oni dolazili kod nas da ratuju vec mi kod njih. Nisu njihovi ovde pljackali nego nasi junaci isli tamo da se natovare.
Dakle ti ne da si prespavao 90-e ...

UNHCR

pre 8 godina

Kakva potpuna konfuzija sa kategorijama ljudi. Iz ratnog područja dolaze IZBEGLICE, iz drugih zemalja idu MIGRANTI. Zar je tako teško shvatiti i naučiti?

superhik

pre 8 godina

Ko ce da ti cuva granicu bez dnevnica? Postojeća je šuplja ko sir. Najbezbednija je naša granica na granicnim prelazima. Ostalo je golo ko pistolj. Možete samo da manipulisete ovaj narod jer i ne zna kako i sta funkcioniše. I bolje sto ne zna...

Aleksandar

pre 8 godina

A koji to rat besni u nekoj od susednih zemalja? Izbeglice rata (i drugih humanitarnih katastrofa) su samo do zemlje gde više nisu životno ugroženi - svako kretanje dalje od te tačke se po UN-u smatra migracijom a ne izbeglištvom. Dakle, svako ko dolazi na našu granicu je ili turista, ili migrant, ali svakako nije izbeglica.

Magyar

pre 8 godina

Srbi!!?

Želim vam čestitati postaliste i vi fašisti, nacisti, upravnici konc logora.?!

hehehe :)

Naravno u očima liberala, socijalista i ostalih Šorošovih vazalskih nevladinih organizacija.

Da li će Vučić da izađe pred televizijom i da demantuje sve sto je do sada govorio o otvorenim granicama i prelazu granica Srbije bez ikakvih dokumenata i pasoša što je juče izgovorio.????

I Srbija će graditi ogradu u to sam potpuno ubeđen, jer samo sa ljudskim snagama SRB-MAK granica ne može se braniti a Kosovo-Srbija administrativna granica takođe samo sa ogradom i ljudstvom se može braniti u kopnenoj zoni i OVO JE REALNOST.

Komentar nikoga ne vređa i nikoga nisam imao nameru da vređam.

Životna bitna pitanja su ovo, molim da se moj komentar pusti pred očiju javnosti.

boza

pre 8 godina

Zasto bi mi iz Srbje se mesali u poslove muslimanksog, a I Evropsku politiku? Nismo muslimanska zemlja, sa mislimanima iz BIH imamo jako lose iskustvo, a nismo ni u sastavu EU.

Ko je nama pomogao kada smo bili u ratu, I imali smo svoje izbeglice?

Sta ce nama sve ovo? Mi smo 90 opisani kao losi momci.

EU+SNS botovi, to su para dva!

pre 8 godina

A za ove koji bi ih naseljavali u Srbiji, neka daju imovinu ili je zamene sa "izbeglicama". Kuca u Srbiji za kucu u ID, Somaliji, Sudanu, Afganistanu ili Jemenu.
(Oddball, 19. novembar 2015 13:18)

A svi oni koji cvilite za EU, kofer i marš tamo! Srbiju smatram svojom kućom, i primio bi svakog ko to želi (mora). To sam pokazao i pokazaću opet ako ustreba, a neću se kriti u trapu s krompirom i kod tetke u Bosni (usput pljujući po izbeglicama iz Bosne i Hrvatske). Taman da ih naselimo kad odu oni nikogoviči koji s esvakog dana rizualno pakuju i 'beže'. Ovo asu ljudi, a ne sline. Idite već jednom!

Oddball

pre 8 godina

@mup..

Odlican komentar. A za ove koji bi ih naseljavali u Srbiji, neka daju imovinu ili je zamene sa "izbeglicama". Kuca u Srbiji za kucu u ID, Somaliji, Sudanu, Afganistanu ili Jemenu.

fifi

pre 8 godina

EU....sumrak logike.
Samo Amerika i Engelska ima granicnu policiju.
Ostali imaju odbor za docek. Nije mi jasno sto muzika ne svira na granici.

Che

pre 8 godina

Ovo me podseca na onaj vic o ribicama iz Djurinih kucnih carolija.
Kako prepoznati koja ribica je musko, a koja zensko? Bacis im hranu, ako je pojeO, onda je on, a ako ne pojeLA, onda je ona.E tako ce i oni razaznati ko je izbeglica rata, ko nije, a ko je terorista...

pero

pre 8 godina

I šta sada?Hoćemo Eritrejcima ili Somalijcima reći:Izvolite,preplivajte Mediteran nazad,nek se utopite,neka vas siluju ili ubiju, ali mi smo se sada opametili...Mi nemamo tri čiste da formiramo svoje mišljenje,kakvo god da je, i da ga se držimo.Mislim da je to zbog toga što nemamo karaktera,izgubili smo ga negde putem...

Miša, Bgd

pre 8 godina

Jedini problem je razlikovanje pakistanaca i afganistanaca (sem po jeziku). Ostalo se odnosi na "izbeglice" iz podsaharske Afrike koji čine 1/3 ukupnog broja. A njih je lako razlikovati, zvuči rasistički ali je prosto tako. Što se tiče same odluke o zatvaranju granica... Malo smo se kasno probudili, i mi i EU.

Major Zdravković

pre 8 godina

More treba da diže naša vojska ogradu smesta na granicu sa Makedonijom, ko nam garantuje da neće da zaobiđu Đevđeliju preko Albanije i da krenu "sa strane" pa navale?
I treba smesta da se priliv dozvoli na nivou od najviše hiljadu dnevno pod uslovom da tih hiljadu smesta idu dalje po sistemu granica-granica.

jupol

pre 8 godina

Konstantinopel je pao jer su usli na mala vrata. Sad je Instambul.
U EU se vec mjesecima ulazi na velika vrata. Kako li ce nazvati eu za 30 tak godina?
Nostradaumus je sve ovo napisao. Preko Alpa ce ulaziti i islam ce doci u Fra i Njem. Dalje ne trebam ni pisati.

klaun cita satiru

pre 8 godina

Jeli moze neku strucnjak objasniti kako cete znati tko je tko ako vecina baca svoje dokumente?
Amerika je pametna i primila samo 2400 sirijaca i to sigurno sa svim papirima. A mi zbunjeni evropljani primili 200 X vise Bog zna koga sve. Sedmicama ulaze kolone ljudi bez papira. !!!!

marija

pre 8 godina

Ni jedan od osam izvršilaca terorističkog napada nije bio izbeglica sa Bliskog istoka ili iz Afrike, svi su imali pasoše Evropske Unije, javljaju danas svetski mediji.

J

pre 8 godina

Moje misljenje o vom ljudima je jos uvek podeljeno. Da stvarno beze od rata otisli bi u prvu sigurno zemlju ali ne oni svi hoce u Nemacku. Jos uvek se secam snimka jedne migrantkinje koju pitaju da li ostaje u Sloveniji na sta ona odgovara naravno da ne Slovenija je siromasna zemlja.

sanja

pre 8 godina

vecina u zemlju ulazi na - majke mi ja sam iz sirije, majke mi rodjen sam 1.1....vec neke godine i sad ce nasa drzava da odredi da li je iz neke od ove 3 zemlje. jel smem glupo da pitam, a kako ce to da izvedu kad 95% nema pasos a ostali imaju falsifikovane pasose koje policajci sa kursom u kamenici ne znaju da prepoznaju

Slobodan Djakovic

pre 8 godina

Ok, doneli ste odluku, vreme ce pokazati posledice - ako je verovati ciframa, dnevno je u Srbiju ulazilo oko 8000 ljudi. Medju njima, citave porodice, deca, itd. Neka je pola od toga kategorija iz Azije, Afrike, itd. E sad, sta se desava kada se na granicama nakupi desetine hiljada, mozda i stotine hiljada ljudi, za mesec dana, dodje do nereda i haosa, sta to moze da ih spreci da se ne sjure preko livada, polja i brda? Nema te sile osim naravno, oruzane, koja bi ih sprecila. Nalazimo se u vrlo nezgodnoj situaciji, sto bi se reklo, situacija je presla nekoliko faza i sada je sve manje vise spremno za neki vid eskalacije. U EU je svima jasno da nije postojao mehanizam za odbranu i sada je vec kasno osim da se nekako zaustavi ovaj tok. I sta kada EU pocne da vraca desetine hiljada ekonomskih izbeglica izvan granica Unije, tj kod nas. To znaci sa svih strana haos.

mile

pre 8 godina

"Na kraju, oni kažu da ne žele da ostanu ovde", rekao je Stefanović."
Lako cemo mi za izbeglice, ali najcrnje je sto i sve vise gradjana Srbije ne zeli da ostane ovde.

Indijanac

pre 8 godina

Kako god oni stigli u srbiju (osim preko cg) oni su usli u jednu drzavu evropske unije, tako da sta se to nas tice? Zatvoriti granice iz svog interesa a ne zato sto ih drugi zatvaraju

mup

pre 8 godina

Zamazivanje ociju, jer ovi koji mogu i dalje da prolaze, predstavljaju vecinu od 70%. Granicu treba hermeticki zatvoriti, a ako Nemackoj treba jeftina radna snaga, neka ih voze sa Lezbosa i Kosa avionima i brodovima do njihove zemlje. Ovi sto provociraju da ih treba naseliti jer nas je malo, neka pokazu na licnom primeru. Neka u svoje stanove i kuce prime po jednu porodicu, ali trajno, tako sto ce im u opstini prepisati deo svoje nekretnine.

mile

pre 8 godina

"Na kraju, oni kažu da ne žele da ostanu ovde", rekao je Stefanović."
Lako cemo mi za izbeglice, ali najcrnje je sto i sve vise gradjana Srbije ne zeli da ostane ovde.

sanja

pre 8 godina

vecina u zemlju ulazi na - majke mi ja sam iz sirije, majke mi rodjen sam 1.1....vec neke godine i sad ce nasa drzava da odredi da li je iz neke od ove 3 zemlje. jel smem glupo da pitam, a kako ce to da izvedu kad 95% nema pasos a ostali imaju falsifikovane pasose koje policajci sa kursom u kamenici ne znaju da prepoznaju

J

pre 8 godina

Moje misljenje o vom ljudima je jos uvek podeljeno. Da stvarno beze od rata otisli bi u prvu sigurno zemlju ali ne oni svi hoce u Nemacku. Jos uvek se secam snimka jedne migrantkinje koju pitaju da li ostaje u Sloveniji na sta ona odgovara naravno da ne Slovenija je siromasna zemlja.

mup

pre 8 godina

Zamazivanje ociju, jer ovi koji mogu i dalje da prolaze, predstavljaju vecinu od 70%. Granicu treba hermeticki zatvoriti, a ako Nemackoj treba jeftina radna snaga, neka ih voze sa Lezbosa i Kosa avionima i brodovima do njihove zemlje. Ovi sto provociraju da ih treba naseliti jer nas je malo, neka pokazu na licnom primeru. Neka u svoje stanove i kuce prime po jednu porodicu, ali trajno, tako sto ce im u opstini prepisati deo svoje nekretnine.

Che

pre 8 godina

Ovo me podseca na onaj vic o ribicama iz Djurinih kucnih carolija.
Kako prepoznati koja ribica je musko, a koja zensko? Bacis im hranu, ako je pojeO, onda je on, a ako ne pojeLA, onda je ona.E tako ce i oni razaznati ko je izbeglica rata, ko nije, a ko je terorista...

Miša, Bgd

pre 8 godina

Jedini problem je razlikovanje pakistanaca i afganistanaca (sem po jeziku). Ostalo se odnosi na "izbeglice" iz podsaharske Afrike koji čine 1/3 ukupnog broja. A njih je lako razlikovati, zvuči rasistički ali je prosto tako. Što se tiče same odluke o zatvaranju granica... Malo smo se kasno probudili, i mi i EU.

Indijanac

pre 8 godina

Kako god oni stigli u srbiju (osim preko cg) oni su usli u jednu drzavu evropske unije, tako da sta se to nas tice? Zatvoriti granice iz svog interesa a ne zato sto ih drugi zatvaraju

Slobodan Djakovic

pre 8 godina

Ok, doneli ste odluku, vreme ce pokazati posledice - ako je verovati ciframa, dnevno je u Srbiju ulazilo oko 8000 ljudi. Medju njima, citave porodice, deca, itd. Neka je pola od toga kategorija iz Azije, Afrike, itd. E sad, sta se desava kada se na granicama nakupi desetine hiljada, mozda i stotine hiljada ljudi, za mesec dana, dodje do nereda i haosa, sta to moze da ih spreci da se ne sjure preko livada, polja i brda? Nema te sile osim naravno, oruzane, koja bi ih sprecila. Nalazimo se u vrlo nezgodnoj situaciji, sto bi se reklo, situacija je presla nekoliko faza i sada je sve manje vise spremno za neki vid eskalacije. U EU je svima jasno da nije postojao mehanizam za odbranu i sada je vec kasno osim da se nekako zaustavi ovaj tok. I sta kada EU pocne da vraca desetine hiljada ekonomskih izbeglica izvan granica Unije, tj kod nas. To znaci sa svih strana haos.

marija

pre 8 godina

Ni jedan od osam izvršilaca terorističkog napada nije bio izbeglica sa Bliskog istoka ili iz Afrike, svi su imali pasoše Evropske Unije, javljaju danas svetski mediji.

klaun cita satiru

pre 8 godina

Jeli moze neku strucnjak objasniti kako cete znati tko je tko ako vecina baca svoje dokumente?
Amerika je pametna i primila samo 2400 sirijaca i to sigurno sa svim papirima. A mi zbunjeni evropljani primili 200 X vise Bog zna koga sve. Sedmicama ulaze kolone ljudi bez papira. !!!!

jupol

pre 8 godina

Konstantinopel je pao jer su usli na mala vrata. Sad je Instambul.
U EU se vec mjesecima ulazi na velika vrata. Kako li ce nazvati eu za 30 tak godina?
Nostradaumus je sve ovo napisao. Preko Alpa ce ulaziti i islam ce doci u Fra i Njem. Dalje ne trebam ni pisati.

Major Zdravković

pre 8 godina

More treba da diže naša vojska ogradu smesta na granicu sa Makedonijom, ko nam garantuje da neće da zaobiđu Đevđeliju preko Albanije i da krenu "sa strane" pa navale?
I treba smesta da se priliv dozvoli na nivou od najviše hiljadu dnevno pod uslovom da tih hiljadu smesta idu dalje po sistemu granica-granica.

Oddball

pre 8 godina

@mup..

Odlican komentar. A za ove koji bi ih naseljavali u Srbiji, neka daju imovinu ili je zamene sa "izbeglicama". Kuca u Srbiji za kucu u ID, Somaliji, Sudanu, Afganistanu ili Jemenu.

fifi

pre 8 godina

EU....sumrak logike.
Samo Amerika i Engelska ima granicnu policiju.
Ostali imaju odbor za docek. Nije mi jasno sto muzika ne svira na granici.

boza

pre 8 godina

Zasto bi mi iz Srbje se mesali u poslove muslimanksog, a I Evropsku politiku? Nismo muslimanska zemlja, sa mislimanima iz BIH imamo jako lose iskustvo, a nismo ni u sastavu EU.

Ko je nama pomogao kada smo bili u ratu, I imali smo svoje izbeglice?

Sta ce nama sve ovo? Mi smo 90 opisani kao losi momci.

pero

pre 8 godina

I šta sada?Hoćemo Eritrejcima ili Somalijcima reći:Izvolite,preplivajte Mediteran nazad,nek se utopite,neka vas siluju ili ubiju, ali mi smo se sada opametili...Mi nemamo tri čiste da formiramo svoje mišljenje,kakvo god da je, i da ga se držimo.Mislim da je to zbog toga što nemamo karaktera,izgubili smo ga negde putem...

Magyar

pre 8 godina

Srbi!!?

Želim vam čestitati postaliste i vi fašisti, nacisti, upravnici konc logora.?!

hehehe :)

Naravno u očima liberala, socijalista i ostalih Šorošovih vazalskih nevladinih organizacija.

Da li će Vučić da izađe pred televizijom i da demantuje sve sto je do sada govorio o otvorenim granicama i prelazu granica Srbije bez ikakvih dokumenata i pasoša što je juče izgovorio.????

I Srbija će graditi ogradu u to sam potpuno ubeđen, jer samo sa ljudskim snagama SRB-MAK granica ne može se braniti a Kosovo-Srbija administrativna granica takođe samo sa ogradom i ljudstvom se može braniti u kopnenoj zoni i OVO JE REALNOST.

Komentar nikoga ne vređa i nikoga nisam imao nameru da vređam.

Životna bitna pitanja su ovo, molim da se moj komentar pusti pred očiju javnosti.

Aleksandar

pre 8 godina

A koji to rat besni u nekoj od susednih zemalja? Izbeglice rata (i drugih humanitarnih katastrofa) su samo do zemlje gde više nisu životno ugroženi - svako kretanje dalje od te tačke se po UN-u smatra migracijom a ne izbeglištvom. Dakle, svako ko dolazi na našu granicu je ili turista, ili migrant, ali svakako nije izbeglica.

superhik

pre 8 godina

Ko ce da ti cuva granicu bez dnevnica? Postojeća je šuplja ko sir. Najbezbednija je naša granica na granicnim prelazima. Ostalo je golo ko pistolj. Možete samo da manipulisete ovaj narod jer i ne zna kako i sta funkcioniše. I bolje sto ne zna...

EU+SNS botovi, to su para dva!

pre 8 godina

A za ove koji bi ih naseljavali u Srbiji, neka daju imovinu ili je zamene sa "izbeglicama". Kuca u Srbiji za kucu u ID, Somaliji, Sudanu, Afganistanu ili Jemenu.
(Oddball, 19. novembar 2015 13:18)

A svi oni koji cvilite za EU, kofer i marš tamo! Srbiju smatram svojom kućom, i primio bi svakog ko to želi (mora). To sam pokazao i pokazaću opet ako ustreba, a neću se kriti u trapu s krompirom i kod tetke u Bosni (usput pljujući po izbeglicama iz Bosne i Hrvatske). Taman da ih naselimo kad odu oni nikogoviči koji s esvakog dana rizualno pakuju i 'beže'. Ovo asu ljudi, a ne sline. Idite već jednom!

nase licemerje

pre 8 godina

@boza,
"a i sa muslimanima iz BiH imamo jako lose iskustvo".
Da nije obrnuto? Muslimani sa nama imaju jako lose iskustvo. Nisu u Srebrenici Srbi sahranjeni nego muslimani. Nisu oni dolazili kod nas da ratuju vec mi kod njih. Nisu njihovi ovde pljackali nego nasi junaci isli tamo da se natovare.
Dakle ti ne da si prespavao 90-e ...

DPolitika

pre 8 godina

@nase licemerje

U Srebrenici su samo muskarci ubijani a u okolini Bratunca i zene i deca i starci i devojke, licmerstvo je pricati o Srebrenici kao da se ubistva Srba oko Bratunca i Srebrenice nikada nisu desila. Junaci iz Srbije kako kazes ako nista drugo mnogi od njih imaju rodbinu u Bosni i zivleli su sa njom u jednoj drzavi a sta su tamo radili mudzahedinski "junaci" iz Afrike, Afganistana i drugih zemalja sem sto su dosli na poziv svog ideoloskog oca autora Islamske deklaracije po kojoj u drzavi u kojoj zive muslimani nema mira i sazivota sa onima koji nisu muslimani.

Zna se sta je uzrok a sta je posledica te ne moze u isti kos onaj koji se branio i onaj koji je prvi napao. A pocelo je ubistvom srpskog svata i ranjavanjem pravoslavnog svestenika od strane Zelenih Beretki - teroristicke paravojne formacije.

Danas Islamska Drzava je jedno zlo sa kojim se suocavamo a koje je totalno baziran na Islamskoj Deklaraciji po kojoj treba da muslimani zive u jednoj zemlji od Maroka do Indonezije.

Zato teroriste a pogotovu one koji im pisu ideologije i propagiraju im sta treba da rade treba spreciti da deluju jos u korenu.

Danas ceo svet mora da trpi posledice ideologije napisane 60-tih godina proslog veka u BiH.

Ako zelite da znate sta je genocid pogledajte sta je radio Belgijski kralj Leopold II i njemu slicni a manite se Srebrenice kao jednog medijski eksploatisanog dogadjaja. Srebrenica nije i nemoze biti opravdanje za islamske zlocine protiv Srba.

UNHCR

pre 8 godina

Kakva potpuna konfuzija sa kategorijama ljudi. Iz ratnog područja dolaze IZBEGLICE, iz drugih zemalja idu MIGRANTI. Zar je tako teško shvatiti i naučiti?

Recepioner

pre 8 godina

Dosta tunizana koristi ovu zbrku.Iskoriscavaju to sto im ne trebaju vize za nasu zemlju,slete na aerodrom,plate tamo nekoj agenciji dve nedelje nocenja kod nas,prijave se u hotel,budu dva tri dana i nestanu posle.Soba prazna narednih dana.Sve je placeno,a oni otisli za talasom.Skoro sam pricao sa tunizaninom koji je rezervisao nedelju dana kod nas u hotelu.Nije se pojavio na vreme pa smo mu otkazali rezervaciju.Dosao je posle sedam dana.kaze da su ga nasi na aerodromu stavili u zatvor pod sumnjom da ide u Nemacku za azil.Da bi izasao,jeo je sampon i udarao glavom u zid.Pustili su ga tako sto je trazio azil u nasoj zemlji,dosao u hotel,bio tri dana i otisao za masom u Italiju kod zene.Pa vi gledajte sta rade nasi i ko sve ne prolazi.Sve zemlje magreba pricaju arapski.Kako ces da napravis razliku izmedju sirijca i ostatka iz arapskog sveta?

EU+SNS botovi, to su para dva!

pre 8 godina

A za ove koji bi ih naseljavali u Srbiji, neka daju imovinu ili je zamene sa "izbeglicama". Kuca u Srbiji za kucu u ID, Somaliji, Sudanu, Afganistanu ili Jemenu.
(Oddball, 19. novembar 2015 13:18)

A svi oni koji cvilite za EU, kofer i marš tamo! Srbiju smatram svojom kućom, i primio bi svakog ko to želi (mora). To sam pokazao i pokazaću opet ako ustreba, a neću se kriti u trapu s krompirom i kod tetke u Bosni (usput pljujući po izbeglicama iz Bosne i Hrvatske). Taman da ih naselimo kad odu oni nikogoviči koji s esvakog dana rizualno pakuju i 'beže'. Ovo asu ljudi, a ne sline. Idite već jednom!

marija

pre 8 godina

Ni jedan od osam izvršilaca terorističkog napada nije bio izbeglica sa Bliskog istoka ili iz Afrike, svi su imali pasoše Evropske Unije, javljaju danas svetski mediji.

pero

pre 8 godina

I šta sada?Hoćemo Eritrejcima ili Somalijcima reći:Izvolite,preplivajte Mediteran nazad,nek se utopite,neka vas siluju ili ubiju, ali mi smo se sada opametili...Mi nemamo tri čiste da formiramo svoje mišljenje,kakvo god da je, i da ga se držimo.Mislim da je to zbog toga što nemamo karaktera,izgubili smo ga negde putem...

nase licemerje

pre 8 godina

@boza,
"a i sa muslimanima iz BiH imamo jako lose iskustvo".
Da nije obrnuto? Muslimani sa nama imaju jako lose iskustvo. Nisu u Srebrenici Srbi sahranjeni nego muslimani. Nisu oni dolazili kod nas da ratuju vec mi kod njih. Nisu njihovi ovde pljackali nego nasi junaci isli tamo da se natovare.
Dakle ti ne da si prespavao 90-e ...

jupol

pre 8 godina

Konstantinopel je pao jer su usli na mala vrata. Sad je Instambul.
U EU se vec mjesecima ulazi na velika vrata. Kako li ce nazvati eu za 30 tak godina?
Nostradaumus je sve ovo napisao. Preko Alpa ce ulaziti i islam ce doci u Fra i Njem. Dalje ne trebam ni pisati.

mup

pre 8 godina

Zamazivanje ociju, jer ovi koji mogu i dalje da prolaze, predstavljaju vecinu od 70%. Granicu treba hermeticki zatvoriti, a ako Nemackoj treba jeftina radna snaga, neka ih voze sa Lezbosa i Kosa avionima i brodovima do njihove zemlje. Ovi sto provociraju da ih treba naseliti jer nas je malo, neka pokazu na licnom primeru. Neka u svoje stanove i kuce prime po jednu porodicu, ali trajno, tako sto ce im u opstini prepisati deo svoje nekretnine.

mile

pre 8 godina

"Na kraju, oni kažu da ne žele da ostanu ovde", rekao je Stefanović."
Lako cemo mi za izbeglice, ali najcrnje je sto i sve vise gradjana Srbije ne zeli da ostane ovde.

Magyar

pre 8 godina

Srbi!!?

Želim vam čestitati postaliste i vi fašisti, nacisti, upravnici konc logora.?!

hehehe :)

Naravno u očima liberala, socijalista i ostalih Šorošovih vazalskih nevladinih organizacija.

Da li će Vučić da izađe pred televizijom i da demantuje sve sto je do sada govorio o otvorenim granicama i prelazu granica Srbije bez ikakvih dokumenata i pasoša što je juče izgovorio.????

I Srbija će graditi ogradu u to sam potpuno ubeđen, jer samo sa ljudskim snagama SRB-MAK granica ne može se braniti a Kosovo-Srbija administrativna granica takođe samo sa ogradom i ljudstvom se može braniti u kopnenoj zoni i OVO JE REALNOST.

Komentar nikoga ne vređa i nikoga nisam imao nameru da vređam.

Životna bitna pitanja su ovo, molim da se moj komentar pusti pred očiju javnosti.

Oddball

pre 8 godina

@mup..

Odlican komentar. A za ove koji bi ih naseljavali u Srbiji, neka daju imovinu ili je zamene sa "izbeglicama". Kuca u Srbiji za kucu u ID, Somaliji, Sudanu, Afganistanu ili Jemenu.

sanja

pre 8 godina

vecina u zemlju ulazi na - majke mi ja sam iz sirije, majke mi rodjen sam 1.1....vec neke godine i sad ce nasa drzava da odredi da li je iz neke od ove 3 zemlje. jel smem glupo da pitam, a kako ce to da izvedu kad 95% nema pasos a ostali imaju falsifikovane pasose koje policajci sa kursom u kamenici ne znaju da prepoznaju

boza

pre 8 godina

Zasto bi mi iz Srbje se mesali u poslove muslimanksog, a I Evropsku politiku? Nismo muslimanska zemlja, sa mislimanima iz BIH imamo jako lose iskustvo, a nismo ni u sastavu EU.

Ko je nama pomogao kada smo bili u ratu, I imali smo svoje izbeglice?

Sta ce nama sve ovo? Mi smo 90 opisani kao losi momci.

Indijanac

pre 8 godina

Kako god oni stigli u srbiju (osim preko cg) oni su usli u jednu drzavu evropske unije, tako da sta se to nas tice? Zatvoriti granice iz svog interesa a ne zato sto ih drugi zatvaraju

Major Zdravković

pre 8 godina

More treba da diže naša vojska ogradu smesta na granicu sa Makedonijom, ko nam garantuje da neće da zaobiđu Đevđeliju preko Albanije i da krenu "sa strane" pa navale?
I treba smesta da se priliv dozvoli na nivou od najviše hiljadu dnevno pod uslovom da tih hiljadu smesta idu dalje po sistemu granica-granica.

Miša, Bgd

pre 8 godina

Jedini problem je razlikovanje pakistanaca i afganistanaca (sem po jeziku). Ostalo se odnosi na "izbeglice" iz podsaharske Afrike koji čine 1/3 ukupnog broja. A njih je lako razlikovati, zvuči rasistički ali je prosto tako. Što se tiče same odluke o zatvaranju granica... Malo smo se kasno probudili, i mi i EU.

J

pre 8 godina

Moje misljenje o vom ljudima je jos uvek podeljeno. Da stvarno beze od rata otisli bi u prvu sigurno zemlju ali ne oni svi hoce u Nemacku. Jos uvek se secam snimka jedne migrantkinje koju pitaju da li ostaje u Sloveniji na sta ona odgovara naravno da ne Slovenija je siromasna zemlja.

Slobodan Djakovic

pre 8 godina

Ok, doneli ste odluku, vreme ce pokazati posledice - ako je verovati ciframa, dnevno je u Srbiju ulazilo oko 8000 ljudi. Medju njima, citave porodice, deca, itd. Neka je pola od toga kategorija iz Azije, Afrike, itd. E sad, sta se desava kada se na granicama nakupi desetine hiljada, mozda i stotine hiljada ljudi, za mesec dana, dodje do nereda i haosa, sta to moze da ih spreci da se ne sjure preko livada, polja i brda? Nema te sile osim naravno, oruzane, koja bi ih sprecila. Nalazimo se u vrlo nezgodnoj situaciji, sto bi se reklo, situacija je presla nekoliko faza i sada je sve manje vise spremno za neki vid eskalacije. U EU je svima jasno da nije postojao mehanizam za odbranu i sada je vec kasno osim da se nekako zaustavi ovaj tok. I sta kada EU pocne da vraca desetine hiljada ekonomskih izbeglica izvan granica Unije, tj kod nas. To znaci sa svih strana haos.

klaun cita satiru

pre 8 godina

Jeli moze neku strucnjak objasniti kako cete znati tko je tko ako vecina baca svoje dokumente?
Amerika je pametna i primila samo 2400 sirijaca i to sigurno sa svim papirima. A mi zbunjeni evropljani primili 200 X vise Bog zna koga sve. Sedmicama ulaze kolone ljudi bez papira. !!!!

fifi

pre 8 godina

EU....sumrak logike.
Samo Amerika i Engelska ima granicnu policiju.
Ostali imaju odbor za docek. Nije mi jasno sto muzika ne svira na granici.

Aleksandar

pre 8 godina

A koji to rat besni u nekoj od susednih zemalja? Izbeglice rata (i drugih humanitarnih katastrofa) su samo do zemlje gde više nisu životno ugroženi - svako kretanje dalje od te tačke se po UN-u smatra migracijom a ne izbeglištvom. Dakle, svako ko dolazi na našu granicu je ili turista, ili migrant, ali svakako nije izbeglica.

UNHCR

pre 8 godina

Kakva potpuna konfuzija sa kategorijama ljudi. Iz ratnog područja dolaze IZBEGLICE, iz drugih zemalja idu MIGRANTI. Zar je tako teško shvatiti i naučiti?

DPolitika

pre 8 godina

@nase licemerje

U Srebrenici su samo muskarci ubijani a u okolini Bratunca i zene i deca i starci i devojke, licmerstvo je pricati o Srebrenici kao da se ubistva Srba oko Bratunca i Srebrenice nikada nisu desila. Junaci iz Srbije kako kazes ako nista drugo mnogi od njih imaju rodbinu u Bosni i zivleli su sa njom u jednoj drzavi a sta su tamo radili mudzahedinski "junaci" iz Afrike, Afganistana i drugih zemalja sem sto su dosli na poziv svog ideoloskog oca autora Islamske deklaracije po kojoj u drzavi u kojoj zive muslimani nema mira i sazivota sa onima koji nisu muslimani.

Zna se sta je uzrok a sta je posledica te ne moze u isti kos onaj koji se branio i onaj koji je prvi napao. A pocelo je ubistvom srpskog svata i ranjavanjem pravoslavnog svestenika od strane Zelenih Beretki - teroristicke paravojne formacije.

Danas Islamska Drzava je jedno zlo sa kojim se suocavamo a koje je totalno baziran na Islamskoj Deklaraciji po kojoj treba da muslimani zive u jednoj zemlji od Maroka do Indonezije.

Zato teroriste a pogotovu one koji im pisu ideologije i propagiraju im sta treba da rade treba spreciti da deluju jos u korenu.

Danas ceo svet mora da trpi posledice ideologije napisane 60-tih godina proslog veka u BiH.

Ako zelite da znate sta je genocid pogledajte sta je radio Belgijski kralj Leopold II i njemu slicni a manite se Srebrenice kao jednog medijski eksploatisanog dogadjaja. Srebrenica nije i nemoze biti opravdanje za islamske zlocine protiv Srba.

Che

pre 8 godina

Ovo me podseca na onaj vic o ribicama iz Djurinih kucnih carolija.
Kako prepoznati koja ribica je musko, a koja zensko? Bacis im hranu, ako je pojeO, onda je on, a ako ne pojeLA, onda je ona.E tako ce i oni razaznati ko je izbeglica rata, ko nije, a ko je terorista...

superhik

pre 8 godina

Ko ce da ti cuva granicu bez dnevnica? Postojeća je šuplja ko sir. Najbezbednija je naša granica na granicnim prelazima. Ostalo je golo ko pistolj. Možete samo da manipulisete ovaj narod jer i ne zna kako i sta funkcioniše. I bolje sto ne zna...

Recepioner

pre 8 godina

Dosta tunizana koristi ovu zbrku.Iskoriscavaju to sto im ne trebaju vize za nasu zemlju,slete na aerodrom,plate tamo nekoj agenciji dve nedelje nocenja kod nas,prijave se u hotel,budu dva tri dana i nestanu posle.Soba prazna narednih dana.Sve je placeno,a oni otisli za talasom.Skoro sam pricao sa tunizaninom koji je rezervisao nedelju dana kod nas u hotelu.Nije se pojavio na vreme pa smo mu otkazali rezervaciju.Dosao je posle sedam dana.kaze da su ga nasi na aerodromu stavili u zatvor pod sumnjom da ide u Nemacku za azil.Da bi izasao,jeo je sampon i udarao glavom u zid.Pustili su ga tako sto je trazio azil u nasoj zemlji,dosao u hotel,bio tri dana i otisao za masom u Italiju kod zene.Pa vi gledajte sta rade nasi i ko sve ne prolazi.Sve zemlje magreba pricaju arapski.Kako ces da napravis razliku izmedju sirijca i ostatka iz arapskog sveta?