Sreda, 04.07.2001.

19:24

COVIC VLADIN KOORDINATOR ZA KOSOVO I METOHIJU

Izvor: B92

Default images
Vlada Srbije zaduzila je svog potpredsednika i predsednika Vladinog Koordinacionog tela za opstine na jugu Srbije Nebojsu Covica da koordinira i usmerava rad jugoslovenskog dela Zajednicke komisije za implementaciju Vojno-tehnickog sporazuma i Komiteta Savezne vlade za saradnju s Misijom UN na Kosovu i Metohiji, javlja FoNet. Vlada Srbije je u utorak ovlastila Covica da zastupa njene stavove, da koordinira rad republickih organa i organizacija u Pokrajini i da Vladi predlaze odgovarajuce mere za resavanje krize na Kosovu i Metohiji.

Medju liderima kosovskih Srba Covicevo imenovanje za prvog coveka Koordinacionog tela za Kosovo izazvalo je podeljena reagovanja, javlja dopisnik Radija B92 Nikola Tomic. Koordinator Politickog komiteta severnog Kosmeta Milan Ivanovic kaze da je iznenadjen ovom odlukom i iznenadjen sto prilikom njenog donosenja nisu konsultovani predstavnici kosovskih Srba. Ivanovic podseca da se u Rezoluciji 1244 SB UN govori o SRJ, a da je Savezni komitet za saradnju sa UNMIK, na cijem je celu Momcilo Trajkovic, do sada bio nadlezno telo. “To mi lici na smenjivanje jednog od predstavnika DOS ili na udvajanje kompetencija”, kaze Ivanovic. Predstavnik Srpskog nacionalnog veca Oliver Ivanovic kaze da se “cuo s Covicem” i da “smatra da je odluka Vlade dobra”. Prema saznanjima izvestaca B92, medjunarodna zajednica ce pozdraviti imenovanje Covica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: