Utorak, 01.02.2011.

12:05

Niče hotel u Rajićevoj ulici

Gradnja ekskluzivnog hotelskog kompleksa u Rajićevoj ulici počinje ovog meseca. Investitori kažu da imaju sve dozvole, a bivši vlasnici tvrde da su oštećeni.

Izvor: Novosti

Default images

Kompanija ABD d.o.o. beogradski ogranak izraelske firme "Ašrom internacional" koja je investitor projekta tvrdi da je od MInistarstva za infrasturkutru i Ministarstva zaštite životne sredine pribavila rešenje o odobrenju za izgradnju, potvrdu o prijavu za izvođenje radova i o prijemu potrebne dokumentacije i glavnog projekta.

Saopštenje kompanije usledilo je posle optužbi Udruženja građana za povraćaj oduzete imovine Beograd da je građevinsko zemljište u Rajićevoj dobijeno na protivzakonit način, pri čemu je budžet Beograda oštećen za najmanje 56 miliona evra na ime naknada.

"U postupku dodele građevinskog zemljišta učinjen je niz nezakonitosti i zloupotreba službenog položaja", kaže Bogdan Veljković, predsednik udruženja, koji je 30 godina bio bankar u SAD.
On kaže da nije oštećen samo on kao jedan od starih vlasnika, već i svi građani.

" Najgore je što Ministarstvo zaštite životne sredine i prostornog planiranja izdaje dozvole za takvu nelegalnu gradnju i time krši odluku Ustavnog suda Srbije koja zabranjuje pretvaranje delova ulica Rajićeve i Cara Uroša u građevinsko zemljište. O ovome su obaveštene međunarodne institucije, a ove nedelje ću na istu temu razgovarati s jednim uticajnim članom Evropske komisije", navodi Veljković.

U Ministarstvu zaštite životne sredine i prostornog planiranja rečeno nam je da su sve dozvole za Rajićevu izdate na legalan način.

"Sve aktivnosti kompanije u vezi sa izgradnjom u Rajićevoj ulici su u skladu sa domaćim zakonima, a poslovanje kompanije će se i ubuduće zasnivati na potpunom poštovanju procedura i obaveza. Kompanija poštuje procedure i zakonske obaveze i njeno poslovanje se zasniva na saradnji sa relevantnim institucijama", stoji u saopštenju ABD.

Investitori kažu da ne treba da brinu ni stanari zgrada broj 1 i 3 u Rajićevoj ulici, koji tvrde da će im hotelsko-poslovni kompleks prema sadašnjem projektu ostaviti prolaz od samo 80 centimetara širine do ulaza i tako im onemogućiti normalan život.

"Projekat je izrađen u skladu sa zahtevima modernih kompleksa, sa jedne strane i zaštićenog istorijskog područja ulice Kneza Mihaila sa druge. Tokom izgradnje, ABD d.o.o. će pronaći najbolje moguće rešenje, u saradnji sa stanarima susednih zgrada i svim ovlašćenim institucijama", stoji u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski potpisao

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski implementirao je odluku Veća za nacionalnu sigurnost i odbranu uvođenjem novih sankcija protiv šest osoba i više od 40 kompanija iz Irana, Kine i Rusije.

9:57

20.9.2024.

1 d

Podeli: