Svet

Nedelja, 25.02.2024.

13:55

Ukrajina razvija novo oružje

Ukrajina razvija domaće rakete dometa 700 kilometara, saopštio je danas ukrajinski ministar strateške industrije Aleksandar Kamišin.

Izvor: B92.net

Ukrajina razvija novo oružje
Ilustracija: Shutterstock/Benny Marty

Iako konkretni detalji o oružju dugog dometa nisu objavljeni, Kamišin je istakao značaj raketnog programa zemlje.

Ova izjava dolazi usred povećane podrške zapadnih zemalja u naoružanju Ukrajini tokom sukoba sa Rusijom u toj zemlji.

Kako piše Rojters, ministar je takođe istakao da je Ukrajina prošle godine utrostručila proizvodnju oružja i da 500 kompanija sada radi u odbrambenom sektoru zemlje.

Kamišin je tokom televizijske konferencije u Kijevu rekao da je u napore uključeno 100 državnih i 400 privatnih kompanija i da Ukrajina ove godine planira da "značajno poveća proizvodnju municije".

Pročitajte više:

Teško Rusima: "Pogođeni su, jako"

Ukrajina sve isplanirala: Sledeće godine cilj je milion

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Svet

Okreću leđa Rusiji: "Amerika nas je upozorila"

Nakon upozorenja iz SAD Turska je proteklih nedelja radila na prilagođavanju svog carinskog sistema kako bi blokirala izvoz nekoliko desetina kategorija robe američkog porekla u Rusiju, potvrdila su tri neimenovana izvora sa direktnim saznanjima o ovom pitanju

22:04

22.10.2024.

1 d

Podeli: