Svet

Petak, 16.02.2024.

08:20

Preskočili još jednog giganta: Sad su treći po vrednosti

Američka tehnološka korporacija Nvidija zauzela je treće mesto na listi najvrednijih kompanija u SAD, prestigavši Alfabet, matičnu firmu Gugla.

Izvor: Tanjug

Preskočili još jednog giganta: Sad su treći po vrednosti
EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Akcije kompanije Nvidija su prekjuče porasle za 2,46 odsto i time povećale njenu tržišnu vrednost na 1,825 biliona dolara, prenosi Rojters.

Deonice Alfabeta su u istom periodu porasle za samo 0,55 odsto na 1,821 bilion dolara.

Nvidija je prethodno ove nedelje po tržišnoj kapitalizaciji prestigla i gigantskog trgovca preko interneta Amazon, prvi put za više od dve decenije.

Kompanija Nvidija kontroliše oko 80 odsto tržišta čipova visokih performansi koji se koriste u razvoju veštačke inteligencije.

Svetska tražnja za takvim poluprovodnicima je ogromna, tako da je vrednost akcije firme Nvidija utrostručena u 2023. godini.

Deonice kompanije Nvidija su od početka ove godine porasle za još 47 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Made in Serbia" polako osvaja Evropu

Tekstilci i obućari iz Srbije sve više oblače i obuvaju Evropljane. Proizvodnja tekstila i odeće u Srbiji ima dugu tradiciju i bila je među glavnim izvoznim industrijama. Predviđa se da bi ova grana privrede uskoro ponovo mogla biti moćna.

11:59

17.10.2024.

22 h

Podeli: