Svet

Ponedeljak, 04.12.2023.

13:00

Spotifaj otpušta

Švedska kompanija Spotifaj saopštila je da će otpustiti 17 odsto svojih radnika na celom svetu da bi smanjila troškove i usredsredila se na povratak profitu.

Izvor: Tanjug

Spotifaj otpušta
Ilustracija: Depositphotos/Lightsource

Izvršni direktor Spotifaja Danijel Ek rekao je danas u poruci zaposlenima na blogu kompanije da se radna mesta ukidaju u okviru "strateške preorijentacije" te firme, prenosi AP.

U objavi nije precizirano koliko radnika će ostati bez posla, ali je portparol Spotifaja potvrdio da je reč o oko 1.500 ljudi.

Spotifaj je koristio jeftino finansiranje za proširenje poslovanja i "značajno uložio" u zaposlene, sadržaj i marketing 2020. i 2021. godine, ali sada ima probleme zbog toga što banke povećavaju kamatne stope, navodi se u Ekovoj objavi na blogu firme.

Stokholmski Spotifaj zabeležio je neto gubitak od 462 miliona evra u prvih devet meseci ove godine.

Švedska kompanija je u januaru objavila da otpušta šest odsto svog osoblja, a u junu je smanjila broj zaposlenih za još dva odsto, odnosno za oko 200 radnika, tako da je sada pokrenula treći krug otpuštanja u 2023. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: