Svet

Sreda, 20.09.2023.

13:30

Svađa eskalira. Ukrajini zaprećeno

Poljska bi mogla da zabrani uvoz i drugih prehrambenih proizvoda iz Ukrajine ako Kijev nastavi sa eskalacijom spora oko uvoza žitarica.

Izvor: Tanjug

Svađa eskalira. Ukrajini zaprećeno
EPA-EFE/Olivier Matthys / POOL

To je izjavio danas poljski premijer Mateuš Moravjecki.

"Upozoravam ukrajinske vlasti. Ako se odluče za dalju eskalaciju konflikta, zabranićemo uvoz i drugih prehrambenih proizvoda iz Ukrajine", izjavio je Moravjecki za televiziju Polsat, prenosi portal Gazeta.pl.

Portparol Svetske trgovinske organizacije potvrdio je u utorak da je Ukrajina podnela žalbu ovom globalnom trgovinskom telu, ne navodeći protiv koji zemalja je usmerena.

Kijev je prethodno najavio da će se žaliti na odluku Poljske, Slovačke i Mađarske da produži zabranu uvoza ukrajinskih žitarica.

Poljski list Ržežpolita je juče preneo izjavu zamenika ministra privrede i trgovine Ukrajine Tarasa Kačke da će njegova zemlja zabraniti uvoz crnog luka, paradajza, kupusa i jabuka iz Poljske.

Prema rečima Kačke, Kijev je doneo ovu odluku da bi ubedio Poljsku da napravi ustupak po pitanju uvoza žitarica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

18 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: