Svet

Ponedeljak, 10.10.2022.

19:01

Smrzavanje u Italiji? Ministarstvo odlučilo – grejna sezona kraća za 15 dana, ali to nije sve

Italija je, kada je reč o grejanju, najavila restrikcije za predstojeću zimu.

Izvor: B92.net

Smrzavanje u Italiji? Ministarstvo odlučilo – grejna sezona kraća za 15 dana, ali to nije sve
Foto: Fly Of Swallow Studio/Shutterstock

Kako je saopšteno iz vlade, grejna sezona će biti skraćena za 15 dana.

Italijansko Ministarstvo za ekološku tranziciju ove nedelje je potpisalo novu uredbu o uštedi energije kojom se uvode strože granice i restrikcije za korišćenje grejanja na gas tokom zime.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, dnevni period grejanja u zemlji biće skraćen za jedan sat, dok će ukupna zimska grejna sezona biti skraćena za 15 dana, odlaganjem početka sezone za osam dana i završetkom sezone sedam dana ranije.

Uredbom će se takođe pooštriti ograničenje vrednosti unutrašnje temperature, pri čemu se od preduzeća traži da ne prelaze 18°C (manje od 19°C), a građani moraju da podese grejanje na maksimalno 19°C (manje od 20°C).

"Nova ograničenja se neće odnositi na bogomolje, jaslice, vrtiće i bazene niti na zgrade čiji sistemi grejanja se oslanjaju na obnovljive izvore energije", saopštilo je ministarstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Made in Serbia" polako osvaja Evropu

Tekstilci i obućari iz Srbije sve više oblače i obuvaju Evropljane. Proizvodnja tekstila i odeće u Srbiji ima dugu tradiciju i bila je među glavnim izvoznim industrijama. Predviđa se da bi ova grana privrede uskoro ponovo mogla biti moćna.

11:59

17.10.2024.

1 d

Svet

Bajden objavio: "Otpisujemo dug"

Američki predsednik Džozef Bajden danas je rekao da će dodatnih 4,5 milijardi dolara studentskog duga biti otpisano za oko 60.000 nastavnika, medicinskih sestara, vatrogasaca i drugih, navodi se u saopštenju Ministarstva za obrazovanje.

22:01

17.10.2024.

1 d

Podeli: