Srbija

Petak, 11.10.2013.

16:38

Ilić:Pančevu autoput na Koridoru 11

Pančevo ima veliki privredni potencijal, s obzirom da će u budućnosti dobiti autoput na trasi Koridora 11, izjavio je ministar građevine Velimir Ilić.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministar je na sastanku sa rukovodstvom grada Pančeva, gde je otvorio gradilište za objekte namenjene socijalnom stanovanju, istakao da se Pančevo nalazi na ruti Koridora 11: Temišvar - Vršac - Pančevo - Beograd - Bar - Bari.

Ilić je kazao da će zbog toga u narednom periodu biti građen autoput od Pančeva do Vršca, ali i do Zrenjanina.

On je napomenuo da će zbog planiranih ulaganja u Luku Pančevo biti pojačani privredni tokovi u tom gradu, kao i da će biti uspostavljen mešoviti transport robe (drumski, železnički i vodni).

Prema njegovim rečima, budući autoput na Koridoru 11 biće izgrađen od "kineskog mosta" Zemun - Borča do Pančeva.

Ilić je naglasio da bi Pančevo u narednom periodu trebalo da se poveže i sa beogradskom obilaznicom preko budućeg mosta na Dunavu kod Vinče. On je dodao da će gradnja obilaznice oko Beograda, do Bubanj Potoka, biti nastavljena punom parom u toku iduće godine.

Puno italijanskih firmi posluje u Rumuniji i Srbiji i očekuje se da EU u narednom periodu taj putni pravac i zvanično proglasi za evropski koridor, dodao je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Mađarska: Ukinuto

Mađarska će početkom jula ukinuti ograničenje cena grupe osnovnih prehrambenih proizvoda u velikim maloprodajnim lancima budući da je njihov rast primetno oslabio, saopštilo je danas ministarstvo ekonomije.

14:44

25.6.2024.

1 d

Podeli: