Srbija

Sreda, 01.05.2013.

09:26

"Valjda će doći dan za ekonomiju"

Vlada Srbije se godinama bavila visokom politikom i nadam se da će brzo doći vreme kada će moći sve svoje snage da usmeri na ekonomski razvoj, kaže Ivica Dačić.

Izvor: Tanjug

Default images

Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je da je Vlada Srbije posvećena poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih.

Dačić je, tokom obeležavanja međunarodnog praznika rada u Nastavnom centru MUP-a u Makišu, istakao da Vlada i MUP nisu druga strana u socijalnom dijalogu sa članovima sindikalnih organizacija.

"Obeležavanje Prvog maja je simbolična akcija kojom pokušavamo da stalno iniciramo i držimo otvoreni socijalni dijalog između Vlade, MUP-a i članova sindikalnih organizacija. Mi nismo druga strana u dijalogu, imajući u vidu opredeljenje Vlade da posveti značajnu pažnju materijalnom položaju zaposlenih, što je bio prioritet i u prethodnom periodu", kazao je Dačić.

On je ukazao na to da se Vlada Srbije prethodnih godina bavila visokom politikom i nacionalnim pitanjima i izrazio nadu da će brzo doći vreme kada će moći sve svoje snage da usmeri na ekonomski razvoj i unapređenje materijalnog položaja zaposlenih.

"Materijalna situacija zaposlenih nije dobra i sigurno da policija zaslužuje veće plate, uostalom kao i ogroman broj ljudi koji rade u Srbiji", rekao je on.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova naglasio je da niska zarada nije jedini problem s kojim se suočava srpska policija.

"Moramo uraditi više na opremanju policije, na stvaranju uslova za bezbedan rad, kao i da probamo da rešimo ono što je najveći problem, a to je stambena situacija zaposlenih koja dugi niz godina nije rešavana", rekao je Dačić. On je dodao i da je MUP prethodnih godina preuzela brojne mere kako bi se poboljšao materijalni položaj zaposlenih u tom ministarstvu i dodao da se polako sprovode pripreme za izradu novog ugovora sa sindikatima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Španiji: Sve staje?

U Španiji će danas, na poziv sindikata, biti održani protesti širom zemlje sa ciljem postizanja sporazuma vlade i poslovnog sektora u vezi sa smanjenjem nedeljnog radnog vremena od 40 sati za 2,5 sata.

10:59

26.9.2024.

1 d

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

10 h

Srbija

IKEA otvara nove robne kuće u Srbiji?

Tolga Ondžu je direktor maloprodaje u Ingka grupi. Iako ima tri dela, srce biznisa ove grupe je upravljanje svetskom maloprodajom kompanije IKEA, koju čine 482 robne kuće u 31 državi.

14:10

26.9.2024.

1 d

Podeli: