Srbija

Utorak, 10.07.2012.

12:08

Španci hoće Koridor 11

Jedna od najvećih španskih kompanija FCC, koja je odnedavno i vlasnik austrijske Alpine, veoma je zainteresovana za poslove u Srbiji, pre svega za Koridor 11.

Izvor: Dnevnik

Default images

Predstavnici kompanije su u mesec dana dva puta posetili Ministarstvo za infrastrukturu. Prema njihovim rečima u žiži interesovanja je izgradnja takozvanog Koridora 11, odnosno autoputa od Beograda prema južnom Jadranu.

Mora da se pita i vlada Srbije, ali i finansijeri, koji moraju da provere isplativost projekta.

Baza za eventualni ugovor moraju biti naši propisi, koje u startu treba predočiti kandidatima za koncesiju da bi izbegli eventualne nesporazume, kakvi su postojali u dosadašnjoj praksi na pokušaju izgradnje severnog kraka Koridora 10 i autoputa od Beograda do Požege. Španci su obećali da će posle analize projekta za oko dva meseca predložiti program realizacije tog posla, kao i način rukovođenja. Međutim, nije sve tako jednostavno i ne zavisi sve od potencijalnih koncesionara.

U sklopu kompanije Španci imaju preduzeće koje radi samo u oblasti poslovno-privatnog partnerstva, kao i ekspertske timove koji su zaduženi da pronađu novac od banaka.

Takav način poslovanja im omogućava dugoročan i kontinuiran razvoj partnerstva u nekoj zemlji. Iako je prisutna na mnogim svetskim tržištima, posebno u Austriji, Nemačkoj, Poljskoj, Švajcarskoj i Rumuniji.

Ta španska kompanija našla je dobre razloge da investira na Balkanu: ima u šta, a može i da nametne svoja pravila zbog velikog iskustva, kojim se mi ne možemo pohvaliti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Region

I Hrvati hitno povukli naš keks

Atlantic Grupa je Državnom inspektoratu izvestila da povlači s tržišta Jimmi cookies noisette od dve serije s rokom upotrebe do 11. maja sledeće godine zbog "mogućeg prisustva stranog tela u sadržaju".

10:58

23.9.2024.

1 d

Svet

Gigant demantuje: Ma kakva fabrika?

Taivan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) nema nameru da ulaže u otvaranje novih fabrika u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, saopštila je ta kompanija za Baha Breaking Nevs, demantujući izveštaj Vol Strit žurnala (WSJ).

14:17

23.9.2024.

1 d

Svet

Evro razočarao

Evro je pao u odnosu na dolar nakon što su danas objavljeni razočaravajući podaci o razvoju privatnog sektora u evrozoni.

16:14

23.9.2024.

22 h

Podeli: