Srbija

Petak, 01.06.2012.

16:02

Više banaka želi Komercijalnu banku

Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić kaže da ima dosta banaka zainteresovanih za ulaganje u Komercijalnu banku, ali da će odluku o tome doneti nova vlada.

Izvor: Beta

Default images

On je, međutim, rekao da ne može da komentariše navode da se vode pregovori o ulaganju nemačke Dojče banke u Komercijalnu banku, u kojoj su trenutno najveći akcionari Vlada Srbije i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Mediji su još početkom maja preneli da je Dojče banka počela pregovore o kupovini udela od 70 odsto Komercijalne banke i da bi u Srbiju mogla da uđe tokom leta.

"Ima više banaka koje su u nekoliko navrata iskazivale zainteresovanost da uđu u vlasništvo Komercijalne banke, ali će odluku o tome doneti nova vlada Srbije", naveo je Ćirić.

Komercijalna banka je prema podacima Narodne banke Srbije druga po veličini na tržištu Srbije, na osnovu bilansne aktive, odnosno ukupne imovine od 289 milijardi dinara. Država u Komercijalnoj banci ima udeo od 42,59 odsto, a EBRD 25 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

19 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: