Srbija

Ponedeljak, 17.10.2011.

19:17

Dežer: Odaljite se malo od Koridora

U Srbiju je u poslednjih deset godina iz EU ušlo više od 11 miljardi evra investicija, ali su sve skoncentrisane oko Koridora 10, kaže Vensan Dežer.

Izvor: Beta

Default images

Dežer, ambasador i šef delegacije EU u Srbiji, objašnjava da "kad se pogleda struktura investicija, sve su raspoređene oko Koridora 10, pa je izazov u narednom periodu da se prošire u druge krajeve Srbije".

Komentarišući ekonomske kriterijume i standarde u Izveštaju, Dežer je istakao da je proces privatizacije u Srbiji "daleko od završenog" jer su vremenom privatizacije odlagane.

On je istakao da su veliki izazov za srpsku ekonomiju i kontrolisane cene budući da Vlada Srbije određuje 20 odsto cena među kojima su cena energenata i cena hleba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Španiji: Sve staje?

U Španiji će danas, na poziv sindikata, biti održani protesti širom zemlje sa ciljem postizanja sporazuma vlade i poslovnog sektora u vezi sa smanjenjem nedeljnog radnog vremena od 40 sati za 2,5 sata.

10:59

26.9.2024.

1 d

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

10 h

Srbija

IKEA otvara nove robne kuće u Srbiji?

Tolga Ondžu je direktor maloprodaje u Ingka grupi. Iako ima tri dela, srce biznisa ove grupe je upravljanje svetskom maloprodajom kompanije IKEA, koju čine 482 robne kuće u 31 državi.

14:10

26.9.2024.

1 d

Podeli: