Srbija

Četvrtak, 01.09.2011.

08:01

Mrkonjić: Deco, uživajte i gledajte

Da li su počeli izbornu kampanju ili samo da se uvere u tok radova, ali ministri i visoki funkcioneri SPS-a Dačić i Mrkonjić obišli su severni krak koridora 10.

Izvor: B92

Default images

Kako su najavili, autoput od Horgoša do Beograda bi trebalo kompletno da bude završen do kraja septembra kada će za saobraćaj biti pušten i novi most kod Beške.

„Ovo je kao ekskurzija“, kaže Dačić.

Dolaskom ministara ekskurzija je i mogla da počne. Novinar su uz policijsku pratnju krenuli na 200km dugačak put od Beograda do Horgoša. Vođa puta bio je ministar infrastrukture koji je povremeno i otvarao dušu

„Mi komunisti nismo ulagali dovoljno. Priznajem. Ja sam uvek vodio rat sa tim“, kaže Mrkonjić. Tokom vožnje od Beograda ministar Mrkonjić obećavao je da će ceo koridor 10 biti gotov za 2 godine, da će sva uložena sredstva biti vraćena

„Naravno da smo mogli da završimo to brže mnogo da smo poginuli ali i ovo je dobro“, kaže Mrkonjić.

Šezdeset kilometara kasnije stigli smo i do Beške.

„Prvi autobus koji prelazi preko mosta Beška je ovaj deco. Uživajte i gledajte sad", kaže Mrkonjić.

Tačno 40 godina od izgradnje prvog, u saobraćaj će biti pušten i drugi most preko Dunava“, kaže Mrkonjić.

"Ostalo je još da se uradi hidroizolacija, da se uradi asfalt i da se urade ograde.... čuli ste ministra", kaže Milorad Stevanović, glavni inženjer mosta.

Dok se divio mostu kod Beške, Milutin Mrkonjić je i kritikovao konkurenciju - most preko Ade.

"Iako to sada ne izgleda tako, ministar obećava da će do sredine septembra biti završene i pristupne saobraćajnice ali i temerinska petlja. I deo auto puta kod Feketića koji je u poslednjih 20 godina nekoliko puta otvaran, bi konačno trebalo da bude završen do kraja meseca", kaže on.

Ceo novi autoput od Beograda do Horgoša, bez komentara je posmatrao mrkonjićev stranački šef, da bi na kraju puta odgovorio na pitanje da li je ovom ekskurzijom počela izborna kampanja.

"Ja ništa nisam otvarao danas tako da moj posao nije da otvaram nego da zatvaram. Mislim da je to jedan istorijiski posao za Srbiju i to govorim bez obzira ko je na vlasti, bilo bi dobro da svako iza sebe ostavi nešto što ce ljudi moći da koriste i u nekih nekoliko narednih decenija", navodi Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: