Srbija

Petak, 15.07.2011.

12:23

Drašković: Odlazim, ne osvrćem se

Rodoljub Drašković, prvi čovek Takova koji je juče najavio svoj odlazak iz Srbije, dan kasnije kaže da nije bio u afektu i da ostaje pri svom stavu.

Izvor: Blic

Default images

Dodaje da mu se posle te najave niko iz vlasti nije obratio, a njegove kolege privrednici različito reaguju na tu najavu.

„Niti me je ko zvao, niti imam nameru da odustanem od te ideje. Svako je kreator svoje sudbine, a ja sam svoju u Srbiji zapečatio. Danas je skinuta blokada kompanije Takova, uplatili smo 12 miliona duga, oslobađamo se hipoteke, a pokrenuli smo i reviziju pred Vrhovnim kasacionim sudom. Apelujem na sud da sude po zakonu i da predmet odmah uzmu u razmatranje“, izričit je Drašković. Vlasnik konfekcije Todor Mirko Todorović kaže da je želeo da školuje decu u inostranstvu, kako bi zatim radili u Srbiji. Međutim, sada se i on po prvi put zapitao.

„Vrlo smo ljuti, a verujem da je i Drašković ljut s razlogom. Danas se više nego ikada isplati otići u sivu ekonomiju i biti član stranke. Svako jutro pročitamo da su imputi skočili - struja, gas, nafta...“, kaže Todorović.

Radoslav Veselinović iz Galeb grupe navodi da je ovakav stav njegovog kolege verovatno odraz teškog nezadovoljstva.

„Želim da živim i privređujem u Srbiji. Uvek sam se borio da stvorim uslove za privređivanje ovde“, navodi Veselinović.

Miroslav Miletić iz Bambija voleo bi da Drašković ostane.

„Ja lično nisam bio u takvoj situaciji da razmišljam o odlasku. Uslovi poslovanja u Srbiji su specifični, ali to ne znači da su veoma loši ili najgori na Balkanu“, navodi Miletić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: