Srbija

Subota, 30.01.2010.

12:23

Nemački OBI stiže u Srbiju

Krajem 2011. ili najkasnije u proleće 2012. godine nemačka kompanija OBI otvoriće prve prodavnice u Srbiji, kađu u toj kompaniji.

Izvor: Danas

Default images

Direktor OBI-ja za Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i BiH Mihael Vinzing kaže da će prve prodavnice biti otvorene u četiri najveća grada - Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu. On ističe da je reč o prvom talasu investicije OBI-ja, a planiralo je širenje i na druge veće gradove, sa više od sto hiljada stanovnika.

Kompanija OBI upravlja lancem prodavnica sa robom za opremanje domaćinstva po principu „Uradi sam“, a Vinzing ističe da je OBI najveći lanac te vrste u Evropi i četvrti najveći u svetu.

„Planiramo da razvijemo gustu mrežu prodavnica u celoj Srbiji, ali će za to biti potrebno neko vreme. Imali smo dobre razgovore sa Vladom Srbije i otvorenu diskusiju. Primetili smo da su u Vladi veoma zainteresovani za naše investicije. Zato očekujemo da ćemo dobiti sve potrebne dozvole i mislimo da po tom pitanju neće biti problema“, naglašava on.

„Nekada gradimo, a nekada iznajmljujemo objekte. Ako bude potrebno da gradimo prodavnice, investiraćemo od 10 do 15 miliona evra po objektu i planiramo da po objektu zaposlimo između 70 i 120 ljudi. Već smo razgovarali s potencijalnim graditeljima i vlasnicima zemljišta“, ističe Vinzing.

Prema podacima sa internet prezentacije OBI-ja, ta kompanija prisutna je gotovo svim zemljama regiona. Prodavnice imaju u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Mađarskoj i Rumuniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: