Srbija

Petak, 05.01.2024.

11:10

Vučić: Ekspo je za nas prilika; Mali: Trebalo je da do sada naučim da nema odmora VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na Instagramu.

Izvor: B92.net

Vučić: Ekspo je za nas prilika; Mali: Trebalo je da do sada naučim da nema odmora VIDEO
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

On se sastao sa ministrom finansija Sinišom Malim i u obraćanju rekao: "Danas je 5. januar i Siniša se posle dugog odmora vratio sa Kopaonika, rešen da dalje traži neradne dane...."

"Ono što je mnogo važnije, uz ovu moju šalu i opasku, jeste da smo se okupili da dodatno radimo na članovima na kojima smo krenuli da radimo još u decembru, jer Expo je za nas prilika svih prilika, šansa svih šansi i prilika za promenu lica Srbije i tu nije pitanje razvoja, infrastrukture u novobeogradskom i sručinske delu opštine od milijardu i 700, ovo je pitanje desetostruko većih ulaganja za celu zemlju od pčinjskog i jablaničkog okruga do severnobačko, zapadnobačkog okruga. Ovo je deo što će svaki kraj da promeni. Od ulaganja u digitalizaciju, nove kompjutere, nove DATA centre, ulaganje u veštačku inteligenciju, ulaganje u mnogo novih autoputeve, 12 autoputeva gradimo, gradićemo još škola, bolnica", najavio je predsednik Srbije.

"Ulaganja moraju da budu neuporedivo veća i za to sad tražimo nove izvore finansiranja, a da ne uvećamo ni javni dug u odnosu na BDP ni deficit. Donosimo te planove oko svetog Jovana, 20. januara ćemo ih predstaviti našoj javnosti. Dakle, to se tiče i plata i penzija i visina penzija, za samo godinu i po dana biti 1.000 evra prosečne. To su velike stvari, radujte se ljudi, nadajte se, jer želimo da u naredne četiri godine promenimo lice Srbije. Nadam se da ćemo uz vašu podršku uspeti u tome. Srećna nova godina i predstojeći božićni praznici", dodao je Vučić.

Mali: Trebalo je da do sada naučim da kod predsednika Vučića nema odmora čak ni za vreme praznika

"Trebalo je da do sada naučim da kod predsednika Vučića nema odmora čak ni za vreme praznika", napisao je ministar finansija Siniša Mali, povodom objave predsednika Srbije na Instagramu.

"Malo se šalimo i u dobrom duhu nastavljamo da pravimo planove za nove projekte i dalji razvoj naše zemlje", objavio je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Made in Serbia" polako osvaja Evropu

Tekstilci i obućari iz Srbije sve više oblače i obuvaju Evropljane. Proizvodnja tekstila i odeće u Srbiji ima dugu tradiciju i bila je među glavnim izvoznim industrijama. Predviđa se da bi ova grana privrede uskoro ponovo mogla biti moćna.

11:59

17.10.2024.

1 d

Podeli: