Srbija

Subota, 02.12.2023.

12:51

Ministarstvo poljoprivrede objavilo pravilnik za obuku korisnika pesticida

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je na sajtu pravilnik o obučavanju onih koji u proizvodnji koriste sredstava za zaštitu bilja.

Izvor: Tanjug

Ministarstvo poljoprivrede objavilo pravilnik za obuku korisnika pesticida
Foto: shutterstock, Fotokostic

Pravilnik je objavljen kako bi dobili sertifikate ovlašćenih korisnika i mogli da nastave da se bave proizvodnjom.

Kako je navedeno u "Pravilniku o programu i načinu sprovođenja obuke i načinu provere znanja radi izdavanja sertifikata profesionalnog korisnika i obrascu tog sertifikata", proveru znanja radi izdavanja sertifikata profesionalnog korisnika organizovaće Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Osnovna obuka, kako je objašnjeno, podrazumeva sticanje znanja o bezbednoj primeni, rukovanju, skladištenju, transportu i odlaganju sredstava za zaštitu bilja i trajaće deset nastavnih časova.

Predviđeno je da nastavni čas traje 45 minuta, a resorno Ministarstvo će na konkursu odrediti ko će sprovoditi obuku.

Provera znanja će se raditi u vidu pisanog testa, a ispit je uspešno položio polaznik obuke koji ostvari najmanje 60 odsto bodova.

Biće organizovana i dopunska obuka koja će značiti obnavljanje stečenog znanja i sprovodiće se posle pet godina od dobijanja sertifikata profesionalnog korisnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: