Srbija

Sreda, 27.09.2023.

10:40

"Sutra potpisujemo rekordan ugovor za nabavku naoružanja za Vojsku Srbije"

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da sve što se dešava pokazuje i opominje da je neophodno da se radi brže i jače na jačanju Vojske Srbije.

Izvor: Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ

Vučević je najavio da bi sutra trebalo da bude potpisan rekordan ugovor za nabavku naoružanja.

Vučević je to rekao gostujući na RTS u odgovoru na pitanje o Sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2023", koji je i najveći ikada organizovan na našim prostorima.

Ministar je naglasio da mu je neprijatno da priča o toj velikoj manifestaciji u senci tragedije izgubljenih ljudskih života.

"Spremili smo veliku sajamsku manifestacija, ali kada se gube životi, kada vam strada i kada vam progone narod, kada narod u Banjskoj posle dva dana dobije hleb, neukusno mi je da pričam o svemu što smo priredili na Sajmu naoružanja", rekao je on.

Ministar je dodao da je četvrtak otvoreni dan za posetioce na sajmu i da svi zainteresovani za naoružanje i vojnu opremu mogu da dođu.

"Srpska namenska industrija, odbrambena industrija prikazala je sa Vojnotehničkim institutom 27 novih proizvoda složenih borbenih sistema. Mnogo toga smo uradili, sutra ćemo, ako se ne varam, potpisati rekordan ugovor za nabavku naoružanja za VS, pravimo velike međunarodne ugovore, rekordne ugovore za izvoz naoružnja u druge zemlje. To su ogromni uspesi za celu državu ne samo za Ministarstvo odbrane, odbrambenu industriju ili Vojsku Srbije, to je nešto što utiče na celokupnu ekonomiju, BDP države", rekao je ministar.

Vučević je dodao da je ponosan na podršku predsednika i vlade i svih koji su radili godinama da namenska odbrambena industrija oživi i da ostane na nogama i da danas može da radi.

"Sve ovo nam ukazuje, pokazuje, opominje, da još brže i jače moramo raditi na jačanju Vojske Srbije", rekao je ministar

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

19 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: