Srbija

Petak, 31.03.2023.

19:35

Vučić: Kraljevo dobija dijagnostički centar i zatvoreni bazen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Kraljevu da će taj grad dobiti novi dijagnostički centar i zatvoreni bazen.

Izvor: Tanjug

Vučić: Kraljevo dobija dijagnostički centar i zatvoreni bazen
FOTO TANJUG/ NEBOJŠA RAUS

Obraćajući se građanima u Sportskom centru "Ibar" u Kraljevu, Vučić je rekao da mu je želja da u Kraljevo dovede još jednog kapitalnog investitora, koji bi mogao da zaposli školovanije ljude i one sa srednjom stručnom spremom da bi imali veće plate.

"Ove dve fabrike Leoni i Taipa, zapošljavaju preko 5.000 ljudi, plus što pomažemo domaćim kompanijama kao što je Gir koja zapošljava 800 ljudi, nadam se da će ih biti još i pomoći će im država još i više. Naša obaveza je da u Srbiji prosečna plata do kraja 2025. bude 1000 evra, a prosečna penzija 450 evra. To je za samo dve godine, pa ćete videti da li smo govorili istinu", rekao je Vučić.

Naveo je da se radi koridor Čačak-Adrani, a zatim će ka Trsteniku, pa zatim brza saobraćajnica Kraljevo-Raška. On je rekao da će Kraljevčani da dobiju i zatvoreni bazen, ali što je mnogo važnije dijagnostički centar i sa tim će se krenuti odmah, iako će, kako je rekao, mnogo da košta. Vučić je obećao i da će Kraljevčani koji još nisu dobili novac za saniranje zemljotresa da ga dobiju.

"Mi smo tek sada uspeli da raspetljamo šta se dešavalo i da krenemo u drugu fazu da onim ljudima kojima nije regulisan novac za zemljotres vratimo novac i učinimo ono što nije urađeno za sve te godine. Bilo je mnogo krađe i lopovluka", rekao je Vučić.

On je naglasio da je njegova poruka svima da moramo da budemo mnogo pametni i da znamo sve naše slabosti, da razmumemo u kakvom se teškom okruženju nalazimo i da budemo među onima koji će najviše da se zalažu za mir.

"U Srbiji imamo dve grupe ljudi, jednako neodgovornih i neozbiljnih. Jedni koji kažu šta nas briga, mi smo najjači na svetu, nećemo da razgovaramo ni sa kim, mi možemo sve što hoćemo i videli smo kako to izgleda i kako smo loše prošli. Ima i ovih drugih koji će unapred da priznaju nezavisno Kosovo i svega se odreknu samo da bi bili prvi u redu na balu ili na travnjaku u nekoj ambasadi. I jedni i drugi su pošast srpskog naroda i moraju da budu poraženi", poručio je Vučić.

Dodao je da je izašao sam sa idejom odgovorne politike, ne zato što je željan pobeda i ličnih uspeha, jer ih je, kaže, već ostvario, već da bi u tim važnim pobedama za Srbiju gradili zemlju i doveli do toga da je prosečna plata 740 evra, a bila je 330.

Dodao je da se mnogo ulaže u jačanje Vojske Srbije i da će naši građani sve što vojska ima moći da vide na prikazu 22. aprila u Batajnici.

"Naša vojska je danas mnogo jača nego što je bila. Da nemamo jaku vojsku, Srbija bi bila šaka zobi koju bi pozobali", istakao je Vučić.

On je dodao i da će morati mnogo više da se ulaže u centralnu Srbiju da bi ljudi tu živeli, a ne odlazili u Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kinezi preuzeli nemačku kompaniju

Kineski dobavljač električnih komponenti Luxshare preuzeo je nemačkog proizvođača automobilskih delova Leoni. Za većinski udeo u nemačkoj kompaniji platio je 320 miliona evra.

14:57

18.9.2024.

12 h

Podeli: