Srbija

Petak, 10.01.2020.

15:37

GeoSrbija: Na jednom mestu sve lokacije gde investitori mogu da ulažu

U narednih godinu dana biće završen Nacionalni registar investicionih mapa.

Izvor: Tanjug

GeoSrbija: Na jednom mestu sve lokacije gde investitori mogu da ulažu
Foto: Depositphotos/olinchuk

On će na digitalnoj platformi GeoSrbija omogućiti svim stranim i domaćim investitorima da vide gde se u Srbiji nalaze slobodne infrastrukturne lokacije na kojima mogu da ulože svoj novac.

U toku je druga faza ovog projekta koji podržava Kraljevina Švedska, a za sada učestvuje 11 lokalnih samouprava čiji predstavnici su se danas okupili na sastanku u zgradi Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) u Beogradu.

Ideja nadležnih je da se, nakon završetka ovog projekta, koji Švedska finansira sa dva miliona evra, u celu priču uključe i svi preostali gradovi i opštine u zemlji.

Direktor Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) Borko Drašković kaže da ovaj projekat na dobar način pokazuje kako izgleda odnos Srbije prema investitorima i klijentima u 21. veku, odnosno, zemljišne administracije prema privredi i društvu u celini. "Investitorima se omogućava da na jednom mestu dobiju sve neophodne informacije za donošenje ispravnih odluka", navodi Drašković za Tanjug.

Nakon završetka ovog projekat, ideja je da Republički geodetski zavod krene u realizaciju izrade ekološke i stambene digitalne mape zemlje, a u skladu sa agendom Ujedinjenih nacija 2030 o održivom razvoju i stvaranju pametnih gradova, kaže Drašković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Objavljena prosečna plata u Srbiji

Prosečna avgustovska bruto zarada iznosila je 133.591 dinar, dok je prosečna neto zarada, bez poreza i doprinosa iznosila 96.649 dinara, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

12:59

25.10.2024.

17 h

Svet

Kupuju 600 krstarećih raketa "taurus"

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus namerava da kupi još 600 krstarećih raketa "taurus", u vezi sa čestim zahtevima Ukrajine da joj se dostave rakete dugog dometa, ali još nije obezbedio finansijska sredstva za to.

18:39

25.10.2024.

11 h

Svet

Doneta odluka: Zabrana izdavanja "stanova na dan"

Vlasti španskog grada Malage zabraniće nova kratkoročna turistička iznajmljivanja u 43 gradska naselja, kako bi odgovorile na revolt stanovnika da im turizam, koji je u porastu, podiže cene na tržištu nekretnina.

9:19

25.10.2024.

21 h

Podeli: