Srbija

Ponedeljak, 06.02.2017.

17:10

Protest na Koridoru 10: Kopaju tunel, para nema

Grupa od 30 radnika koji probijaju tunel na Koridoru 10 kod Predejana protestovala je zbog umanjenja plata i neplaćenog prekovremenog rada.

Izvor: B92

Protest na Koridoru 10: Kopaju tunel, para nema
Foto: Thinkstock, ilustracija

Radnici tvrde da mesecima rade 12 sati, a isplaćuje im se za samo osam sati rada, a od njih se traži i da obavljaju poslove za koje nisu kvalifikovani.

Radnici iz Vladičinog Hana, Predejana i Džepa ugledali su svetlo na kraju tunela, ali platu za prekovremeni rad nisu. Već 14 meseci oni kopaju tunel i 22 dana mesečno rade više od 200 sati.

Radove na probijanju tunela u Grdeličkoj klisuri kod Predejana i Vladičinog Hana izvodi bugarska kompanija Euro Alliance, koja je radnicima obećala platu od 55.000 dinara.

Radnicima iz Bugarske i rukovodiocima na gradilištu plate se isplaćuju redovno.

Radnike koji su govorili za našu televiziju zadesio je još jedan problem.

Tunel kod Predejana dužine je 1080 metara i planirano je da kompletno bude završen do kraja ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

20 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: