Automobili

Petak, 09.02.2024.

09:32

Šta vozi Džejson Momoa: Kao iz serije "Peaky Blinders" FOTO

Nije retkost da poznate ličnosti imaju automobile o kojima "smrtnici" mogu samo da sanjaju, a holivudska zvezda Džejson Momoa pohvalio se poduhvatom na svom ljubimcu.

Izvor: B92

Šta vozi Džejson Momoa: Kao iz serije
Foto: Profimedia

Momoa je, naime, pretvorio svoj Rolls-Royce Phantom II iz 1929. godine u električni automobil, a sve je zabeleženo u novoj epizodi njegove dokumentarne serije "On the Roam".
Foto: Profimedia
Za ovaj proces bio je zaslužan tim kompanije Electrogenic, koji je prvo uklonio 7,7-litarski motor koji je originalno bio "srce" automobila, i zamenio ga baterijom od 93 kWh.
Foto: Profimedia
Pokretač je električni motor koji isporučuje 201 KS i ima do 1000 Nm maksimalnog obrtnog momenta - ovo je oko četiri puta veća snaga i oko tri puta veći obrtni momenat nego u originalnoj "postavci".
Foto: Profimedia
Konverzija ovako starog automobila nije bila jednostavna, jer je tim morao da zadrži sve ono što ga i čini oldtajmerom, a da ga istovremeno modernizuje. Morali su, na primer, da sakriju hidraulički sistem između papučica i originalnih kablova kako bi se pojačale performanse automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: