Automobili

Utorak, 30.01.2024.

08:45

Promena kursa? Renault odustaje od nove automobilske marke

Renault gasi planove za novu marku Ampere fokusiranu na električna vozila.

Izvor: B92

Promena kursa? Renault odustaje od nove automobilske marke
Foto: Shutterstock/nitpicker

Kompanija je otkazala planiranu inicijalnu javnu ponudu, a kako su objasnili, trebalo je to da bude "jedini evropski EV i softverski čist igrač", i da posluje kao zaseban brend.

Mnogo toga se promenilo od kada je plan objavljen 2022. godine, i sada francuska kompanija veruje da "trenutni uslovi na tržištu kapitala nisu ispunjeni, da bi se optimalno nastavio proces ponuda u najboljem interesu Renault grupe, njenih akcionara i brenda Ampere".

Povrh toga, Renault kaže da "rade bolje nego što se očekivalo", što je "rezultiralo većim profitima, a to smanjuje potrebu za javnim prikupljanjem novca".
Foto: Renault
Istakli su da "tim Ampere ostaje potpuno posvećen sprovođenju svoje strategije, koja poziva na smanjenje troškova električnih vozila za 40% u jednoj generaciji".

Firma takođe radi na unapređenju softvera i veštačke inteligencije, kao i na "velikim predstojećim modelima", uključujući Renault 4 i 5, Scenic, Twingo i još dva modela.

Novi datum za razmišljanje o brendu Ampere mogao bi da bude negde u toku 2025. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: