Automobili

Četvrtak, 14.12.2023.

15:44

Otkriveno kada počinje proizvodnja nove Fiat Pande u Kragujevcu

Nedavno smo dobili zvaničnu potvrdu da će se nova električna Fiat Panda praviti u Srbiji, a sada znamo i kada bi proizvodnja trebalo da počne.

Izvor: Tanjug

Otkriveno kada počinje proizvodnja nove Fiat Pande u Kragujevcu
Nova Panda će dizajnom podsećati na koncept Fiat Centoventi (Foto: Fiat)

Naime, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, tokom obilaska prvih radova na izgradnji severne obilaznice oko Kragujevca, istakao da je "veoma važno za Srbiju da Stellantis u tom gradu u junu pokrene fabriku za proizvodnju električne Pande, jer će imati veliki izvozni potencijal".

"Ako krene sve normalno, u Kragujevcu bi mogla da bude fabrika sa najvećim izvoznim potencijalom i da se takmiči sa Ziđinom i železarom u Smederevu. To bi značajno doprinelo rastu našeg bruto domaćeg proizvoda u drugoj polovini sledeće godine", rekao je predsednik Srbije.

Podsetimo, ovaj model dužine oko četiri metra, sa dizajnom koji podseća na koncept Fiat Centoventi iz 2019, igra ključnu ulogu u strategiji proizvođača iz Torina da zadrži svoje istaknuto mesto na globalnom automobilskom tržištu malih gradskih vozila.

Električna Panda biće prisutna u zemljama širom sveta, sa prodajom i proizvodnjom na različitim kontinentima, pišu specijalizovani italijanski sajtovi. Takođe, italijanski mediji očekuju da će nova Panda verovatno ostati veoma popularna u regionu, zahvaljujući povoljnim cenama.

Očekuje se da će hibridna verzija startovati ispod 15.000 evra, električna sa dometom od 200 km ispod 20.000 evra, a verzija sa autonomijom od 320 km ispod 23.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: