Automobili

Subota, 28.10.2023.

11:00

Renault Kardian: SUV koji ne može da se kupi u Evropi

Renault je predstavio svoj novi SUV model, Kardian, za koji kažu da "kombinuje robusni dizajn sa nešto blažim ivicama".

Izvor: B92

Renault Kardian: SUV koji ne može da se kupi u Evropi
Foto: Renault/Promo

Ovo je, istovremeno, jedan od onih modela gde brendovi kroje izgled i performanse prema regionima kojima je vozilo namenjeno.
Foto: Renault/Promo
Već iz te činjenice, jasno je da Renault Kardian neće moći da se kupi svuda - konkretno, neće biti dostupan u Evropi, a umesto toga će prvo moći da se nabavi u Južnoj Americi, pa zatim i na nekim drugim međunarodnim tržištima.
Foto: Renault/Promo
Ovaj model dolazi sa pogonom na prednjim točkovima, a pokreće ga 1,0-litarski turbobenzinac sa tri cilindra, koji je dovoljan za 123 KS i 220 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Foto: Renault/Promo
Kao što se može videti sa slika, po enterijeru Kardian liči na Dacia Sandero, a opremljen je i stvarima kao što su Apple Pay, praćenje mrtvog ugla, adaptivni tempomat, itd. Za početak, Renault je rekao da se sa proizvodnjom kreće u Brazilu, a potom će se nastaviti u Maroku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

1 d

Podeli: