Automobili

Petak, 15.07.2022.

12:25

Tehnološki eksperiment: Hyundai N Vision 74 Concept FOTO/VIDEO

Retro-futuristički automobil, koji najavljuje tehnologiju za koju se inženjeri kompanije nadaju da će je jednog dana transformisati u stvarnost.

Izvor: Izvor: B92, Automobili.ba

Tehnološki eksperiment: Hyundai N Vision 74 Concept FOTO/VIDEO
Foto: Hyundai promo

Hyundai je predstavio N Vision 74 Concept, najnoviji dodatak svojoj "kolekciji tehnoloških eksperimenata". Njime se odaje počast Hyundaiju Pony Coupe iz 1974. godine, konceptnom automobilu koji je dizajnirao legendarni Đorđeto Đuđaro.

N Vision 74 se opisuje kao retro-futuristički model, koji pokazuje futurističku naučno-fantastičnu tehnologiju za koju se inženjeri kompanije nadaju da će je transformisati u naučnu stvarnost.
Foto: Hyundai promo
N Vision 74 za pogon koristi hibridno-vodonični sistem koji kombinuje baterijsko-električni pogonski sistem i vodoničnu gorivnu ćeliju, piše Autoblog.

Sa rezervoarom za vodonik koji se može napuniti za pet minuta i baterijom od 62,4 kWh sposobnom za brzo punjenje od 800 V, N Vision 74 ima autonomiju od 600 km.
Foto: Hyundai promo
Automobil raspolaže sa ukupno 500 kW/680 KS i 900 Nm obrtnog momenta, što omogućava maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Dužina koncepta N Vision 74 je 4.952 mm, širina 1.995 mm, visina 1.331 mm, a međuosovinsko rastojanje iznosi 2.905 mm.
Foto: Hyundai promo
Hyundai navodi da unutrašnjost pokušava da uravnoteži nasleđe originalnog Pony Concepta sa modernošću njegovog pogonskog sklopa.

Opisan kao "kokpit usmeren na vozača", kombinuje analogne komande stare škole sa digitalnom instrument tablom.
"Dizajn automobila N Vision 74 koji je orijentisan ka budućnosti odražava poštovanje i uvažavanje koje imamo za posvećenost i strast koja je uneta u koncept Pony Coupe", navodi Sang Jup Li, izvršni potpredsednik i šef Hyundai dizajnerskog centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: