Automobili

Sreda, 25.10.2023.

12:15

Nema više auto-puta kroz Beograd: Šta to znači za vozače? VIDEO

Autoput kroz Beograd novom uredbom je pretvoren u gradsku saobraćajnicu.

Izvor: B92

Nema više auto-puta kroz Beograd: Šta to znači za vozače? VIDEO
Foto: Shutterstock/Srdjan Randjelovic

Konkretno, radi se o delu koji se prostire od petlje Beograd, preko Mostara, do Bubanj Potoka.

Kako je objasnio stručnjak za bezbednost saobraćaja Damir Okanović, ovo će sada biti državni put II B reda, odnosno državni put najniže kategorije.

Okanović je naveo na svom Twitter nalogu, ova odluka znači da će na celoj deonici sada biti ograničenje najviše 80 km/h, uz dozvoljeno kretanje pešaka, bicikala i mopeda kao i traktora, radnih mašina i ostalih sporih vozila.
Takođe, biće dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje na kolovozu, kao i prelazak pešaka preko kolovoza. Istovremeno, dozvoljeno je i crtanje pešačkih prelaza, a pravno je moguće i skidanje odbojnih ograda.

Ukida se zaustavna traka, a zaštitni pojas se smanjuje sa 40 na 10 metara, kao i pojas kontrolisane gradnje, takođe sa 40 na 10 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: