Automobili

Subota, 22.10.2022.

14:11

Ogoljeni sportista za uživanje u vožnji: Porsche 911 Carrera T FOTO

Porsche predstavlja novu verziju 911-ice, ovog puta u jednoj neuobičajenoj kombinaciji.

Izvor: B92

Ogoljeni sportista za uživanje u vožnji: Porsche 911 Carrera T FOTO
Foto: Porsche promo

Ta kombinacija podrazumeva osnovnu verziju 911-ice, uz niz dodataka i modifikacija, kako bi auto u vožnji bio brži, a onome koji sedi za upravljačem pružio potpuno uživanje.

U hijerarhiji ovaj model dolazi nakon "obične“ Carrere, ali ispod S nivoa. Slovo T označava Touring, u prevodu - pruža purističko iskustvo vožnje sa izvanrednom sportskom opremom.
Foto: Porsche promo
Za pogon T verzije stara se i dalje 3.0 tvin-turbo 6-cilindarski motor. Proizvodi 385 KS (283 kW) i 450 Nm, a uparen je sa 7-brzinskim manuelnim menjačem. PDK menjač sa osam stepeni prenosa dostupan je kao doplatna opcija.

Zato je tu standardni mehanički diferencijal sa ograničenim proklizavanjem, i to u kombinaciji sa Porsche Torque Vectoring sistemom Carrere S.
Foto: Porsche promo
U ovom automobilu uklonjeno je sve što je suvišno. Na primer, nema zadnjih sedišta, ali ih je moguće vratiti po želji kupca, bez doplate.

Ali je zato tu PASM sportsko vešanje, niže od standardnog za 10 mm. Porsche je uklonio i veći deo izolacije, pa se motor još bolje čuje u kabini dok jurite planinskim putevima.

Sportski izduvni sistem je deo standardne opreme, kao i Sport Chrono paket.
Foto: Porsche promo
Za one željne performansi na pravcu, treba reći da ubrzanje do 100 km/h traje 4,3 sekunde, odnosno 3,8 sekundi s PDK menjačem. U oba slučaja maksimalna brzina je ista i iznosi 291 km/h.

Kako bi smanjili masu, uz manje izolacije, konstruktori su tražili da se ugrade i tanja stakla, pa čak i manji akumulator. Na kraju, Carrera T teži 1.470 kg ili tačno 35 kg manje od bazične Carrere.
Foto: Porsche promo
Ovu verziju možete prepoznati i po crnim završecima izduvnih cevi, kao i po detaljima u titanijum sivoj nijansi.

Unutra su to GT upravljač i Sport Plus sedišta sa električnim podešavanjem. Sve ostalo nalazi se na spisku opcija.

Prve isporuke ovog modela zakazane su za februar 2023. godine, a početna cena u Nemačkoj je 123.845 evra.
Foto: Porsche promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: