Automobili

Petak, 01.03.2013.

12:42

Audi A3 na prirodni gas

Audi će na Sajmu automobila u Ženevi 2013. imati pet premijera, a jedna od njih biće i model A3 Sportback g-tron prilagođen za vožnju na komprimovani prirodni gas.

Izvor: B92

Default images

Audi A3 g-tron zasnovan je na standardnom A3 Sportback modelu najnovije generacije. U odnosu na klasičan petrovratni A3, spolja će se razlikovati po oznakama g-tron na prednjim blatobranima i vratima prtljažnika.

Automobil je pogonjen četvorocilindričnim 1.4 litarskim TSI benzinskim motorom koji je prilagođen da kao gorivo može da koristi i komprimovani prirodni gas. Ispod prtljažnika ugrađena su dva dodatna rezervoara za gas, sa kapacitetom od po 7 kg i maksimalnim dozvoljenim pritiskom od 200 bar.
U Audiju kažu da preformanse automobila ostaju iste bez obzira na to koja od dve vrste goriva se koristi za pogon. Motor je u stanju da razvije 110 ks i 200 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Ubrzanje 0-100 km/h iznosi 11 sekundi, a maksimalna brzina 190 km/h. Kada se vozi na prirodni gas, Audi A3 g-tron troši 3,5 kg ovog goriva na pređenih 100 km.
U Audiju nisu saopštili kada će se ovaj automobil naći u prodaji, i koliko će koštati, a u toj kompaniji očekuju da godišnje prodaju oko 1.500 primeraka.

Osim modela A3 g-tron, Audi je za ženevski salon automobila pripremio i hibridni električno-benzinski Audi A3 e-tron. Više podataka o ovom vozilu objavićemo nakon njegove premijere koja će se održati 5. marta u Ženevi.

Pročitajte o novom Audiju A3 Sportback.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pakt potpisan; "Ovo je bez presedana"

Nemački avioni sposobni za praćenje ruskih podmornica počeće sa operacijama uz obalu Škotske već sledeće godine, u okviru odbrambenog sporazuma koji će biti potpisan između Londona i Berlina.

8:30

23.10.2024.

1 d

Podeli: