Automobili

Četvrtak, 18.01.2024.

10:05

Smatra se bogatom i uređenom, ali rupe na putevima su ogroman problem u ovoj zemlji

Da li ste znali da je u jednoj zemlji, za koju obično mislimo da je bogata i uređena, problem rupa na putevima toliko veliki da je dobio svoj dan?

Izvor: B92

Smatra se bogatom i uređenom, ali rupe na putevima su ogroman problem u ovoj zemlji
Foto: Shutterstock/Tupungato

U pitanju je Velika Britanija, a Dan rupa na putevima obeležen je nedavno, 15. januara.

Razmere problema sa lošim putevima u Velikoj Britaniji najbolje se ogledaju u činjenici da je u 2023. godini odatle načinjena šteta automobilima u vrednosti od 474 miliona funti, preneo je sajt Auto Express.

Kako su rekli iz posmatračke organizacije Pothole Partnership, tokom 2023. godine u ovoj zemlji su zabeležene 631.852 nesreće povezane sa rupama na putevima - najviše u poslednjih pet godina.

Najčešće se oštećuju točkovi i gume, ali naletanje na rupe može napraviti probleme i sa amortizerima, odnosno sistemom upravljanja.

Vlada je nedavno najavila paket od 8,3 milijarde funti kako bi se putevi popravili, a rekli su i da će uvesti veće kazne za kompanije koje svojim radnim mašinama oštećuju puteve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: