Automobili

Subota, 01.01.2022.

13:00

Spyker se vraća 2022. godine

Veliki planovi za čuveni Spyker...

Izvor: B92

Spyker se vraća 2022. godine
Photo: Spyker

Spyker se po pisanju pojedinih holandskih medija navodno vraća iz mrtvih jer se u jednom saopštenju tvrdi da će grupa investitora na čelu sa Michailom Pessisom i Borisom Rotenbergom oživeti ovog proizvođača ekskluzivnih automobila, piše Autoblog.

Dogovor je po tim izvorima postignut 20. decembra i rezultiraće osnivanjem Spyker Groupe. Sem toga, navodi se da kompanija namerava da počne proizvodnju modela B6 Venator, C8 Preliator i D8 Peking-to-Paris tokom 2022. godine.

Victor Muller će biti zadužen za novu kompaniju, a u saopštenju se kaže da je „grupa investitora već razvila i proizvela veliki broj Spaykera ​u takozvanoj BR konfiguraciji (verovatno nazvanih po Rotenbergovom BR Engineeringu) u sopstvenim pogonima.

U saopštenju se dalje kaže da će se karoserije budućih Spykera ​​proizvoditi u Rusiji, dok će inženjering biti podeljen između Rusije i Nemačke. Završna montaža će se odvijati u novom proizvodnom pogonu u Holandiji i kompanija namerava da ponovo zaposli što je moguće više bivših zaposlenih.

Postoje i planovi za nove servisne centre na francuskoj Azurnoj obali, kao i u blizini belgijske, francuske i luksemburške granice.

Muller navodi i ovo: „Sporazum o saradnji, koji smo potvrdili, jeste početna tačka za obnovu Spykera kao proizvođača sportskih automobila sa čvršćim osnovama nego ikada ranije, i sa dovoljno pristupa boljim tehničkim i finansijskim resursima kako bi postigli naše ambiciozne poslovne ciljeve.”

On je rekao i da će kompanija ponuditi „hibridna rešenja u budućim modelima, ali V8 ostaje u srcu svakog Spykera u godinama koje dolaze“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: