Automobili

Subota, 04.06.2022.

13:00

Inovativna svetla: Kompletan zadnji deo automobila kao jedno rasvetno telo

Proizvođač autodelova Magna ima novu tehnologiju Breakthrough Lighting, koja mu omogućava da cela zadnja vrata vozila pretvori u rasvetni element.

Izvor: B92

Inovativna svetla: Kompletan zadnji deo automobila kao jedno rasvetno telo
Foto: Magna

Inovativna rasveta je skrivena u materijalu dok se ne upali, zbog čega izgleda kao normalna ploča karoserije. To olakšava uključivanje rasvete u dizajn vozila.

U međuvremenu, zahvaljujući upotrebi termoplastičnih materijala, rasvetne ploče se mogu oblikovati u složene oblike, što ih opet čini lakšim za dodavanje u vozilo.

Nova svetla bi mogla biti zanimljiva dizajnerima, ali i inženjerima, koji bi čak mogli osmisliti i poruke upozorenja na zadnjem delu vozila, navodi Revija HAK.

Magna očekuje da će Breakthrough Lighting biti spreman za proizvodnju 2023. godine, a nama ostaje pitanje koliko će to koštati kada se pokvari ili kada neko udari vaše vozilo pozadi i napravi Breakthrough…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: